Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

GDF: Gnušamo se nepristojnih kvalfikacija upućenih našoj eminentnoj istoričarki

Iz GDF-a reagovali na govor mržnje ministarke prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesne Bratić  i riječi koje je uputila eminentnoj srpskoj istoričarki Latinki Perović

Zoran Vuletić, predsjednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) reagovao je na govor mržnje ministarke prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesne Bratić  i riječi koje je uputila eminentnoj srpskoj istoričarki Latinki Perović.

Reagovanje GDF-a, koje potpisuje predsjednik foruma Vuletić, prenosimo u cjelosti.

”Riječi koje je crnogorska ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić uputila uglednoj istoričarki Latinki Perović, izraz su primitivnog poimanja društvenosti i javne komunikacije i tragičan primer nekulture dijaloga.

Kada se poznata javna ličnost vređa sa neskrivenim priželjkivanjem njenog biološkog kraja, to je odraz patologije svesti onoga ko takve reči upućuje i ne stidi se da to učini javno i sa položaja visoke državne funkcije. Uz takvu osobu se teško mogu poređati i gube značenje: prosvjeta, kultura, nauka, pa i sport.

Građanski demokratski forum se gnuša ovakvih nepristojnih kvalfikacija upućenih našoj eminentnoj istoričarki. O ovom primitivizmu i potenciranju retorike sukoba bi trebalo da se izjasne oni koji su podržali novu Vladu Crne Gore. Za ovakve pojave netrpeljivosti i mržnje nikada nećemo optužiti građane Crne Gore, a na njima je da pažljivo biraju one koji će ih biti dostojni”, navodi se u reagovanju.

Podsjetimo, apostolka Bratić napisala je sraman komentar o Latinki Perović: ”Ka’ će ova baba da ode više Bogu na istinu, Bože mi prosti…”.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve