Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Gandel: Slovačka spremna da podrži Crnu Goru u procesu evropskih integracija

Ministarka Srzentić saopštila je da je Vlada posvećena ispunjavanju obaveza iz evropske agende, te da su, prema njenim riječima, u tom procesu izuzetno važna iskustva i naučene lekcije drugih država koje su prošle taj put

Slovačka je spremna da na svim nivoima pruži političku i ekspertsku podršku u procesu integracije Crne Gore u EU, kazao je ambasador Slovačke Boris Gandel.

On je na sastanku sa ministarkom javne uprave, digitalnog društva i medija Tamarom Srzentić kazao da je ta zemlja spremna da pomogne Crnoj Gori u oblasti razvoja e- Uprave i digitalne transformacije javne uprave.

“Slovačka Republika snažno i u kontinuitetu podržava evropsku integraciju Crne Gore, kao i politiku proširenja EU”, rekao je Gandel.

Sa sastanka

Ministarka Srzentić saopštila je da je Vlada posvećena ispunjavanju obaveza iz evropske agende, te da su, prema njenim riječima, u tom procesu izuzetno važna iskustva i naučene lekcije drugih država koje su prošle taj put.

“Posvećana sam stvaranju organizacije koja će na najbolji i najoptimalniji način odgovoriti ovim obavezama, a u centru svake transformacije je građanin. Javna uprava treba da, u svakom segmentu, bude smjerena na potrebe i rješavanje problema sa kojima se građani suočavaju”, istakla je Srzentić.

Ona je upoznala ambasadora sa predstojećim aktivnostima u oblasti reforme javne uprave i pozvala da u narednom periodu definišu konkretne i praktične oblike saradnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve