Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Gandel sa Konatarom: Podrška Slovačke evropskom putu Crne Gore

''Neophodno je da parlamentarni lideri omoguće crnogorskoj demokratiji da funkcioniše, da odblokiraju institucije. Crna Gora kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji mora imati djelotvorne i efikasne institucije u izazovnim vremenima'', kazao je Gandel

Predsjednik Kluba poslanika Crno na bijelo, Miloš Konatar i sekretarka Kluba poslanika, Aida Batilović sastali su se danas sa ambasadorom Slovačke Republike u Crnoj Gori, Nj.E. Borisom Gandelom. Ambasador Gandel je iskazao interesovanje u vezi sa aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i procesima formiranja manjinske Vlade.

„Neophodno je da parlamentarni lideri omoguće crnogorskoj demokratiji da funkcioniše, da odblokiraju institucije. Crna Gora kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji mora imati djelotvorne i efikasne institucije u izazovnim vremenima”, kazao je Gandel.

Poslanik Konatar je informisao ambasadora o obavljenim razgovorima i procesima koji se vode u cilju formiranja manjinske Vlade i istakao da će mandatar u što skorijem roku obavijestiti Skupštinu o spremnosti da izloži koncept i program rada buduće evropske Vlade.

„Očekujem da će mandatar tokom naredne sedmice pisanim putem obavijestiti Skupštinu i predsjedavajućeg o spremnosti da izloži koncept i program rada buduće Vlade, a da se samim tim formalno i suštinski stiču uslovi za zakazivanje sjednice.

Crna Gora nema vremena da čeka, pred nama je puno posla kako bi spreveli reforme u interesu građana i postali članica EU. Na tom putu nam je važna podrška naših evropskih partnera, a posebno Slovačke Republike“, naveo je Konatar.

Ambasador Gandel je posebno istakao podršku proevropskom putu Crne Gore i kazao da je volja građana da se Crna Gora što prije pridruži EU i da je to jasno iskazano kroz brojna istraživanja javnog mnjenja.

„Politički akteri moraju pokazati ključnu odgovornost prema želji građana Crne Gore. Nije dobro zbog građana Crne Gore da Skupština kao jedna od ključnih instiutucija ne obavlja svoje zadatke, ona ne smije biti u blokadi”, smtara on.Istakao je da će Vlada koja dijeli zajedničke evropske ciljeve i interese i koja u fokusu ima napredak u procesu integracija imati punu podršku Slovačke Republike.

Sagovornici su saglasni da Crna Gora i njeni građani nemaju vremena za čekanje i da je saradnja sa evropskim partnerima od ključnog značaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve