Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Posjeta Podgorici: Donfrid i Eskobar stižu 29. aprila

Donfrid i Eskobar će u Podgoricu prenijeti podršku SAD-a crnogorskim zvaničnicima te potrebu da se ubrza rad na pristupanju EU i jačanju članstva u NATO-u, podrške zajedničkim vrijednostima, uključujući borbu protiv korupcije

Specijani predstavnik Stejt departmenta Gabrijel Eskobar dolazi u Crnu Goru 29. aprila, kao dio tima koji će u zvaničnoj posjeti pratiti pomoćnicu državnog sekretara SAD-a iz Biroa za evropske i euroazijske poslove Karen Donfrid.

“Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Gabriel Eskobar na sastancima u regionu pratiće pomoćnicu državnog sekretara”, izjavio je za Tanjug portparol Stejt departmenta.

Donfrid i Eskobar će u Podgoricu prenijeti podršku SAD-a crnogorskim zvaničnicima te potrebu da se ubrza rad na pristupanju EU i jačanju članstva u NATO-u, podrške zajedničkim vrijednostima, uključujući borbu protiv korupcije.

“Posjeta će biti prilika da i Crnoj Gori zahvale što se pridružila sankcijama Rusiji u znak podrške Ukrajini, kao i na pružanju humanitarne i bezbjednosne pomoći i tome što je zatvorila vazdušni prostor za ruske letjelice”, navodi se u najavi Stejt departmenta.

Donfried i Eskobar razgovaraće sa zvaničnicima Kosova, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore. Oni su danas doputovali u Prištinu, a sjutra će boraviti u Beogradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
25.04.2022-12:31 12:31

Zgodan si momak Eskobar, veliki prijatelju Mickey-a Spajića, osvjedočenog neprijtelja Crne Gore (prema Micky-jevoj izjavi). Nadamo se da si gospođu Karen Donfrid ipak upoznao da u Crnoj Gori nijesu krimininal i korupcija, najveća smetnja, za pridruživanje EU i NATO saveznicima. Nadamo se da si joj saopštio da je Srbija, kao vjekovni pretendent na uništenje i ne tako davno okupator Crne Gore osnovni problem svakog napretka, ali i života u Crnoj Gori. Kriminal i korupcija u Crnoj Gori su uvezeni sa srpskom neprijateljskom kolonom, razornih 90-tih godina. A njihovo najveće uporište je u izvršnoj filijali okupatorske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj… Pročitaj više »

BMX
25.04.2022-15:49 15:49

Ms. Karen Donfried and Mr. Gabriel Escobar, keep in mind that Dritan Abazovic and URA did not vote in 2017 for Montenegro's membership in NATO. He cooperates with the Church of Serbia and politicians who are friends of Russia and enemies of the West, the USA and NATO. Think about it