Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

GA: Propuštena šansa za nastavkom reformi

''Očigledno je da će građani još jednom ispaštati zbog izostanka dijaloga među akterima na političkoj sceni''

Neizglašavanjem četiri člana Sudskog savjeta propuštena je šansa za nastavkom reformi u pravosuđu koje su počele izborom Tužilačkog savjeta, smatraju u Građanskoj alijansi (GA).

Skupština Crne Gore nije izabrala člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika jer nijedan od četiri kandidata nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu.

“Očigledno je da će građani još jednom ispaštati zbog izostanka dijaloga među akterima na političkoj sceni”, navela je GA na Tviteru.

Podsjećaju da se pred predstavnicima zakonodavne vlasti nalazi još značajnih obaveza kada je riječ o izborima u pravosuđu.

“Ovim putem apelujemo da se u što kraćem roku izaberu sudije Ustavnog suda kako bi isti radio u punom kapacitetu”, ističe GA.

Takođe, ukazuju i na obavezu izbora Vrhovnog državnog tužioca kako bi se na taj način izašlo iz v.d. stanja u kojem se trenutno nalazi ova institucija.

“Imajući u vidu dešavanja na političkoj sceni Crne Gore, sve manje vjerujemo da će se bilo koja od navedenih obaveza realizovati u skorije vrijeme. U više navrata smo ranije ukazivali na negativne posljedice ovakvog postupanja političkih elita. Ovakvo postupanje poslanika sigurno će imati efekta i na izvještaj EU o napretku Crne Gore”, zaključila je GA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve