Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Funkcioner SNP-a vratio člansku kartu; SNP nezvanično: Po instrukcijama Snežane Jonice

Gogić je u obrazloženju ove odluke, između ostalog naveo da, kao neko ko je stvarao SNP, bio potpredsjednik SNP-a, poslanik u Skupštini Crne Gore i savezni poslanik, predsjednik Opštine Pljevlja od 1998. do 2006. i dugogodišnji predsjednik pljevaljskog SNP-a, ne može da se pomiri sa poništavanjem izvornih ideja na kojima je nastala partija

Član Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Radoman Gogić podnio je danas ostavku na sve funkcije u partiji i vratio člansku kartu, jer je, kako je naveo, nezadovoljan radom partije. Međutim, izvor CdM-a u SNP-u tvrdi da je Gogić nije član GO jer mu je funkciija prestala po automatizmu, te da je ostavku podnio po instrukcijama bivše poslanice ove partije Snežane Jonice, koja, kako tvrde, pokušava da destabilizuje SNP.

Radoman Gogić, Snežana Jonica

Gogić je u obrazloženju ove odluke, između ostalog naveo da, kao neko ko je stvarao SNP, bio potpredsjednik SNP-a, poslanik u Skupštini Crne Gore i savezni poslanik, predsjednik Opštine Pljevlja od 1998. do 2006. i dugogodišnji predsjednik pljevaljskog SNP-a, ne može da se pomiri sa poništavanjem izvornih ideja na kojima je nastala partija, “kojoj sam dao srce, dušu i više od 20 godina života”.

Gogić u ostavci navodi  da SNP duže vrijeme nijednim svojim postupkom nije na liniji osnovnih programskih principa partije, već se pretvorio u suštu suprotnost.

No, izvor CdM-a u SNP-u tvrdi da ovo nije neočivana odluka, već da je Gogić ovo uradio po instrukcijama svojih mentora, a tu se pominje ime bivše poslanice ove partije Snežane Jonice, koja, nezvanično tvrde u ovoj partiji, stoji iza ovih odluka i tako pokušava da uzdrma sada konsolidovani SNP.

CdM nezvanično saznaje da ovo neće biti jedina ostavka, već da će ih biti još, takođe po instrukcijama određenih krugova koji žele da destabilizuju SNP.

Kako tvrdi izvor CdM-a u SNP-u, Gogić, ali i drugi članovi GO, ne mogu napustiti ovo tijelo, jer, prema Statutu, ako se godinu dana ne dolazi na sjednice organa partije, automatski prestaje članstvo u Glavnom odboru.

CdM nezvanično saznaje da će jedna od tema sjutrašnje konferencije SNP-a najvjerovatnije biti, kako nezvanično kažu, saradnja bivše poslanice SNP-a direktorice Administrativnog sektora AD Luka Kotor Snežane Jonice sa Demokratrskom partijom socijalista.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve