Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Funkcije su važne: Danilović smatra da samo tehnička vlada ujedinjuje opoziciju

Ako DPS neće tehničku vlade, Danilović predlaže bojkot

Oprečni stavovi, teške riječe, svađe – sve to među opozicionim partijama a zbog Odbora za izborne reforme. Nakon izjava koje su uslijedile poslije poziva iz SDP-a da opozicija iznađe zajedničku patformu sa kojom će izaći pred DPS, na površinu su isplivala sva nesaglasja – od, nazovimo tehničkih, broja predstavnika u Odboru do onih bazičnih – što želi da se postigne učešćem u tom skupštinskom tijelu.

Goran Danilović

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović sve to gleda sa strane – on nije član Odbora i neće biti, kako nam je rekao, dok tehnička vlada ne bude izričit zahtjev na Odboru. Smatra da je tehnička vlada rješenje za sve, da može da ujedini opoziciju. Držimo se onog što smo potpisali pred građanima, na protestu pokreta „Odupri se“, poručio je Danilović opozicionim kolegama.

„Ne znam zašto ne insistiramo na nečem što nam je zajedničko a zajedničko nam je da tražimo izbore koje će da sprovodi tehnička vlada. Ukoliko to nemušto saopštavamao, onda zbunjujemo ljude i stvoriće se utisak da smo jedno govorili, drugo potpisivali a da hoćemo na kraju da završimo s nećim trećim. Tehnička vlada je nešto što bi opoziciju ujedinilo ili je makar opet vratilo na rječnik pristojnosti i međusobnog razumijevanja“, uvjeren je Danilović.

Nada se Danilović da među opozicionarima nema onih koji će izglasati izborne zakone sa vladajućom koalicijom bez uslova tehničke vlade. Opozicija bi bez tehničke vlade, smatra, pristala na samouništenje. Ako DPS neće tehničku vlade, Danilović predlaže bojkot.

„Ukoliko se izborimo za tehničku vladu, opozicija će nakon toga da se okrene borbi sa DPS-om. Ukoliko se ne izborimo, svađaćemo se međusobno“, zaključio je Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve