Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Formirana koalicija albanskih partija; Đeljošaj: Kada su se udružili, Albanci su uvijek uspjeli

Predsjednik Opštine Tuzi i jedan od potpisnika ovog Sporazuma, Nik Đeljošaj, kaže da je došlo vrijeme da albanski glasači vrše diferencijaciju albanske politika, te da je ova koalicija najbolja, najjedinstvenija i naj sveobuhvatnija alternativa

U Ulcinju je danas potpisan sporazum za formiranje Albanske liste Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj. Ovu listu, koja će se kandidovati na parlamentarnim izborima 30. avgusta u Crnoj Gori, čine Demokratski forum, Nova demokratska snaga „Forca”, Građanski pokret „Perspektiva” i Unija Tuzi.

Predsjednik Opštine Tuzi i jedan od potpisnika ovog Sporazuma, Nik Đeljošaj, kaže da je došlo vrijeme da albanski glasači vrše diferencijaciju albanske politika, te da je ova koalicija najbolja, najjedinstvenija i naj sveobuhvatnija alternativa.

“Osim toga, bez ikakve dileme, smatram je nastavkom ujedinjenja u Malesiji – Tuzima. Tako da nam ova koalicija daje nadu i optimizam da ćemo, uz podrsku i pomoć dijaspore i cjelokupnog albansskog korpusa, 30. avgista izaći kao pobjednici”, istakao je Đelojošaj.

Kako je doao, njihov nacionalni apel je – nijedan glas za tzv. građanske stranke!

“Albanski glas samo za Albance, za najbolju listu, za našu koaliciju! Našom pobjedom čeka nas ogroman posao i odgovornost, da svi zajedno popravimo privredni razvoj albanskih područja! Da povratimo vođenje Ulcinjom i Gusinjem! Da povratimo imovinu i da faktoriziramo te integrišemo Albance u svim nivojima, da dajemo kljucni doprinos Crne Gore u Evropskoj uniji!

Uvijek kada su se udružili, Albanci su uvijek uspjeli! Model Tuzi je najbolji i najaktuelniji primjer! Ubijeđeni smo da će naša pobjeda ‪30. avgusta biti nasdtavak neprekidnih pobjeda Albanaca podržani i od dijaspore i albanskog korpusa”, naglasio je Đeljošaj.

Iz FORCE porućuju da je ova sveobuhvatna koalicija politički je faktorisana na svim oblastima nastanjene Albancima u Crnoj Gori, od Dacaja do obale Bojane.

“Ova koalicija glavnih albanskih partija u Crnoj Gori nije slučajna, već́ se nastavlja nakon uspjeha Koalicije „Albanci odlučno” i uspjeha političkog faktora u Tuzima. Formirana je u interesu građana s ciljem maksimalizacije glasova Albanaca u Crnoj Gori. Posebna zahvalnost ide našoj dijaspori i drugim akterima koji su insistirali na stvaranju zajedničke liste koja će omogućiti dostojanstveniju i potpunu zastupljenost našeg naroda u Skupštini Crne Gore. Svakako, ova koalicija ostaje otvorena za saradnju u ostvarenju tog cilja”, saopšteno je iz FORCE.

Sporazum su potpisali Nik Đeljošaj iz Albanske Alternative, Nazif Cungu iz Nove demokratske snage „Forca”, Nikola Camaj iz Demokratskog saveza Albanaca, Amir Holaj iz Građanskog pokreta „Perspektiva” i Fadil Kajošaj iz Unije Tuzi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve