Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

EROR 404: Po uzoru na Vijesti i Antenu M – sa sajta Stejt departmenta uklonjena izjava o presudi u CG

Izjava je slučajno objavljena u četvrtak popodne. Pompeova kancelarija je uputila odmah naređenje da saopštenje ne bude objavljeno, međutim birokratske službe su već završile posao. Ubrzo nakon što je objavljeno brzo i ''tiho'' je povučeno sa sajta Stejt Departmenta

”Foreign policy” u tekstu u kojem piše o odlasku Majka Pompea u Rusiju navodi da je jedna od stvari koje je Stejt Depertment uradio kako bi ”ublažio” odsnose SAD i Rusije i uklanjanje saopštenja u vezi sa presudom u slučaju pokušaja terorizma u Crnoj Gori.

Podsjetimo, u saopštenju portparolke Stejt departmenta Morgan Ortagus je nevedeno:

”Sudska presuda u Crnoj Gori, kojom su dva oficira ruske GRU (vojne obavještajne agencije) proglašena krivim za pokušaj terorizma jasna je pobjeda vladavine prava, koja je razotkrila drski pokušaj Rusije da podrije suverenitet jedne nezavisne evropske nacije. Otkad je osujećen pokušaj puča na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u oktobru 2016, koji je podržala Rusija, Crna Gora je preduzela važne korake ka integraciji u transatlantsku porodicu, naročito priključenjem NATO-u u junu 2017”, navodi se u saopštenju portparolke Stejt departmenta Morgan Ortagus.

Međutim na linku gdje je bilo saopštenje, sada ga nema.

Foreign policy međutim piše da je saopštenje otišlo u javnost ”greškom”.

Državni sekretar Mike Pompeo to je uradio jer je navodno želio da ublaži borbene tonove sa Moskvom uoči predstojeće posjete Rusiji.

Izjava je slučajno objavljena u četvrtak popodne. Pompeova kancelarija je uputila odmah naređenje da saopštenje ne bude objavljeno, međutim birokratske službe su već završile posao. Ubrzo nakon što je objavljeno brzo i ”tiho” je povučeno sa sajta Stejt Departmenta.

Pompeo se priprema za posjetu Rusiji sledeće sedmice kako bi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve