Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

FORCA: Poštujmo pravila zaštite i budimo savjesniji nego prije

Covid-19 dotakao je cijelu planetu, sada je svakodnevni život potpuno izmijenjen, škole, ekonomija trpe gubitke kojima će biti potreban duži period za napredovanje kako bi se vratili u normalan život koji smo imali prije pandemije, saopšteno je danas iz FORCE

Covid-19 dotakao je cijelu planetu, sada je svakodnevni život potpuno izmijenjen, škole, ekonomija trpe gubitke kojima će biti potreban duži period za napredovanje kako bi se vratili u normalan život koji smo imali prije pandemije, saopšteno je danas iz FORCE.

foto Arhiva

Crna Gora, a posebno Ulcinj, ima alarmantan broj pozitivnih kao i smrtnih slučajeva koji ovu situaciju čine još težom, a to možemo samo zajedno promijeniti.

“Stoga, apelujemo da shvatite da su najbolje prikazane mjere protiv virusa Covid-19 fizička distanca, maske i higijena ruku i prostora.  Učinimo još veći napor da pokažemo da brinemo jedni za druge, prijatelje, rođake, starije osobe i one sa hroničnim bolestima”, navodi se u saopštenju.

Kako su rekli iz FORCE, zdravstveni radnici rade intenzivno već duže vrijeme i na tome im zahvaljuju, i apeluju da se potrudimo da se ova bolest što manje proširi kako bi broj zaraženih bio što manji.

“Svako od nas može biti nosilac ovog virusa, moramo biti transparentni i izolovati se ako je bilo ko od članova naše porodice ili rođaka pozitivan na ovij virus. Nije sram biti zaražen, sramota je skrivati od naše rodbine i prijatelja koji moraju biti obaviješteni o tome.  Vidite i sami da ovaj virus ne bira ni dob, ni pol, ni nacionalnost, ni lični status, šteti svima i odnio je mnoge života naših najbližih”, dodaje s eu saopštenju.

Stoga, iz FORCE poručuju da ozbiljno shvatimo ovu bolest koja je podla i niko nije zaštićen od nje. Ona zahtjeva disciplinu, strpljenje i poštovanje pravila.

“Poštujmo pravila zaštite i budimo savjesniji nego prije. Ovu bolest ćemo svi zajedno prebroditi vjerom i strpljenjem”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve