Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Forca: Ne bježimo od odgovornosti za bilo koju odluku od dana potpisavanja sporazuma sa DPS

''Mi ne bježimo od odgovornosti za bilo koju odluku od dana potpisavanja sporazuma sa DPS, a pogotovu ne za odbranu kulturno-istorijske baštine u tvrđavi u Šasu, za zemljište na Mavrijanu koje je ostalo na raspolaganju Opštini Ulcinj, ni za spriječavanje zamjene Nikšićke šume sa maslinadom u Valdanosu, niti za fabriku bitumena u Krutama''

Forca ne bježi od odgovornosti za bilo koju odluku od dana potpisavanja sporazuma sa DPS, a pogotovu ne za odbranu kulturno-istorijske baštine u tvrđavi u Šasu, za zemljište na Mavrijanu koje je ostalo na raspolaganju Opštini Ulcinj, ni za spriječavanje zamjene Nikšićke šume sa maslinadom u Valdanosu, niti za fabriku bitumena u Krutama, saopšteno je iz te stranke.

Kako navode, DPS je prvo saopštio da da nastavlja razvoj Ulcinja sa tradicionalnim partnerima, a potom potpisao i ugovor za Kino salu u Ulcinju po neviđenom projektu i sa sredstvima od prodaje zemljišta na Pristanu shodno budžetskoj namjeni.

“I pored ovih nemalih poslova, uspjevaju da se pozabave unutrašnjim pitanjima druge partije čije je sjedište u Ulcinju i kojoj se odluke ne serviraju u koverti iz Podgorice”, navode iz Force.

Oni podsjećaju da su tada potpisali sporazum i podržali kandidata sa vrha liste koji je imao najveći broj glasova a isti broj odbornika u Skupštini opštine Ulcinj.

Ovo se, kako dodaju, razlikuje od sadašnje situacije sa kandidatima sa liste želja za jednogodišnji mandat na čelu izvršne vlasti u Opštini, “o kojima je trebalo da odlučuje Podgorica shodno kriterijumima koje čak niko u opštinskom odboru ne zna, bez obzira na 4.001 glasova sa kojima se diče”.

“Ali, i pored tolikog kapaciteta za razvoj, nijesu našli za shodno ili pronašli dovoljno vremena da napišu bar jedno saopštenje u kancelarijama u Ulcinju ili bar da saopštenja prevedu na albanskom jeziku. Ovo tim prije, zbog dosljednosti sa onime što stoji u saopštenju da: „DPS ima jasnu viziju razvoja Ulcinja i uvažavanja svakog građanina pojedinačno, bez obzira kojoj političkoj partiji pripada, a tek ni kako se izjašnjava o intimnim pitanjima nacionalne, vjerske, etničke ili bilo koje druge pripadnosti”.

Mi ne bježimo od odgovornosti za bilo koju odluku od dana potpisavanja sporazuma sa DPS, a pogotovu ne za odbranu kulturno-istorijske baštine u tvrđavi u Šasu, za zemljište na Mavrijanu koje je ostalo na raspolaganju Opštini Ulcinj, ni za spriječavanje zamjene Nikšićke šume sa maslinadom u Valdanosu, niti za fabriku bitumena u Krutama”, navode iz Force.

Autorima DPS-ovog saopštenja su poručili da provjere matematiku “jer u prethodnom saopštenju su naveli podršku 22 odbornika, a juče je saopšteno da je taj broj manji bar za jedan”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve