Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Forca: Ista osoba imenovana za v.d. direktora škole i člana Borda direktora Vodovoda kao kadar druge partije

Da ne bude zabune, pojašnjavaju iz Force, ne radi se o imenovanjima na rukovodećim pozicijama u školama bez obzira na političku ili nacionalnu pripadnost, već se radi, kako pojašnjavaju, o ''nečasnoj političkoj trgovini onih koji su se navodno borili protiv ovakve prakse''

Nova demokratksa snaga Forca pridružuje se ogorčenim građanima i roditeljima sa novim imenovanjima u obrazovnom sistemu u opštini Ulcinj, iako pojedina rješenja su čak i smiješna, saopštili su iz te partije.

Naime, kako su naveli, u jednoj osnovnoj školi mijenja se doktor nauka sa dokazanim kvalitetom u upravljanju školom.

“U drugoj se mijenja direktor sa nesumnjivim ljudskim i profesionalnim osobinama, dok u trećoj školi imenovano je lice koje je 2. juna 2021. godine, rješenjem SO Ulcinju imenovan kao član Borda direktora u ulcinjskom vodovodu kao kadar druge partije u novoj većini koju čine DPS i njeni tradicionalni partneri: PD, DUA, DSCG, SD i BS”, poručuju u saopštenju.

Da ne bude zabune, pojašnjavaju iz Force, ne radi se o imenovanjima na rukovodećim pozicijama u školama bez obzira na političku ili nacionalnu pripadnost, već se radi, kako pojašnjavaju, o “nečasnoj političkoj trgovini onih koji su se navodno borili protiv ovakve prakse”.

“Ovim imenovanjima, a pogotovu imenovanjem u Osnovnoj školi „Maršal Tito” je ministarstvo preinačilo volju nastavnog kadra, volju roditelja, volju samog školskog odbora, i ušla u zonu u kojoj se nipodoštava struka, zvanja i minuli rad u najvećoj dvojezičnoj školi u državi, koja dok je na čelu bio Arben Lunji, doktor računarskih nauka, škola je dobila više priznanja u regionu za kvalitet”, pojašnjava se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, sada se ne zna tačno da li protiv ministarke i profesije rade njeni savjetnici ili “pak drugi šaptači i nalogodavci koji sumnjaju u ove prve”.

“Bilo kako bilo, trend i posljedice su jasne: ovim imenovanjima se vrši politizacija u upravama škola u ovoj opštini i ruši kvalitet nastave i stavlja do znanja javnosti da je politička trgovina počela i da je ona legalna”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve