Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Filipović: Raspodjela resora novo Abazovićevo posrnuće

“Mjesto koordinatora službi bezbjednosti preuzeto iz Vučićevog primjera još jedan je dokaz dominacije takvog pogleda na politiku, s tim što ovu funkciju ne može iznijeti neko sa tri poslanika i sa manjkom autoriteta u sopstvenoj partiji”, jasan je Filipović

Od ekspertske vlade koju su najavljivali iz tri koalicije koje čine novu vlast, posebno lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović nije ostalo ni početno slovo “E”. Vlada će biti politička, a birači su prevareni. Današni Dan je objavio da je mandatar za sastav nove vlade i nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić napravio je nacrt podjele resora koji treba da bude usaglašen sa konstituentima nove vlasti narednih dana. Komentarišući ovaj nacrt analitičar Ljubo Filipović naglašava da je sve jasnija dominacija crkve i DF-a, te da je dati prosvjetu i nauku Srpskoj pravoslavnoj crkvi opasnije nego im dati kompeltan bezbjedonosni aparat.

Ljubo Filipović

“Raspodjela mjesta u Vladi mandatara Zdravka Krivokapića dokaz je da je dominacija crkve i DF-a je sve jasnija”, kaže u izjavi za CdM analitičar Ljubo Filipović.

Kako ističe, predaja javne uprave, nauke, prosvjete i unutrasnjih poslova u ruke koaliciji koja se koordiniše izvan ove zemlje ( Za budućnost Crne Gore) dokaz je potpunog moralnig posrnuća nekada progresivnih snaga iz URA.

“Mjesto koordinatora službi bezbjednosti preuzeto iz Vučićevog primjera još jedan je dokaz dominacije takvog pogleda na politiku, s tim što ovu funkciju ne može iznijeti neko sa tri poslanika i sa manjkom autoriteta u sopstvenoj partiji”, jasan je Filipović.

Upozorava Filipović da je dati prosvjetu i nauku srpskoj crkvi opasnije nego dati im cio bezbjedonosni aparat.

Sagovornik CdM-a ponovo postavlja pitanje: “Ako ste stranoj državi i opasnoj ideologiji dali da vam oblikuje dušu i razum ovog društva, što će nam to ostati da odbrane golobradi mladići iz URA?”

Filipovć nema dilemu da su svi svjesni da nakon izbora i formiranja vlasti mora doći do kompromisa, ali onda u predizbornoj kampanji ostavite mjesta za to.

Ipak, jasan je – ovo nije kompromis, ovo je potpuna poniznost URA prema prosrpskim i proruskim snagama, i ovim se ne samo iznevjerila volja birača nego i crnogorski nacionalni interesi.

“Ako ih je iko ikada imao na umu u toj partiji. Što sve više sumnjam”, zaključuje analitičar Filipović u izjavi za CdM.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
N.Rakocevi
29.10.2020-08:38 08:38

Bravo Ljubo Željkov Filipoviću , to je to.