Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Filipović: Potvrđeno pravo Crne Gore da donese zakon kojim će zaštititi imovinu

Mišljenjem VK je nedvosmisleno potvrđeno pravo Crne Gore da donese jedan moderan i dobar zakon, kojim će zaštiti imovinu i kulturno blago koje pripada svim građanima i građankama Crne Gore, saopštila je generalna direktorka Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ministarstva za ljudska i manjinska prava Žana Filipović

Venecijanska komisija je danas na svom sajtu objavila mišljenje na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica koje je usvojila u petak, 21. juna, na plenarnoj sjednici u Veneciji.

Foto: Vlada Crne Gore

Ovim mišljenjem je nedvosmisleno potvrđeno pravo Crne Gore da donese jedan moderan i dobar zakon, kojim će zaštiti imovinu i kulturno blago koje pripada svim građanima i građankama Crne Gore, saopštila je generalna direktorka Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Žana Filipović, povodom objavljivanja Mišljenja Venecijanske komisije o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Što se tiče tvrdnji da je Venecijanska komisija svojim mišljenjem navodno spriječila Vladu Crne Gore u namjeri da „jednostrano preknjižava ili otima crkve“ – to naprosto nije tačno, kazala je ona.

“Prvo, to nikada nije bila namjera Vlade, a drugo preporuka Venecijanske komisije koja se odnosi na zakonske odredbe o državnoj imovini upravo sadrži obrazloženje koje je Vlada Crne Gore zvanično uputila Venecijanskoj komisiji nekoliko dana prije održavanja plenarne sjednice. To mogu potvrditi svi članovi i članice Venecijanske komisije”, zaključuje se u saopštenju.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve