Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Filipović o potezu Rusije: Realna prijetnja Crnoj Gori i zemljama koje se drznu da dovedu u pitanje opravdanost invazije

U ovakvim trenucima, ističe Filipović, treba da nam postane jasnije koliko je važno članstvo naše zemlje u NATO-u

Ruska vlada objavila je spisak neprijateljskih država, među kojima je i Crna Gora. Za analitičara CdM-a Ljubomira Filipovića to je jedna vrsta prijetnje Rusije zemljama koje se drznu da dovedu u pitanje opravdanost njihove invazije u Ukrajini.

“Imajući u vidu blagu reakciju našeg ministarstva, poruka Rusije je jedna vrsta prijetnje zemljama koje se drznu da dovedu u pitanje opravdanost njihove invazije u Ukrajini. I ova odluka Kremlja je dokaz da režim u toj zemlji živi paralelnu realnost izdvojenu od onoga što živi većina svjetskog stanovništva. Prijetnja Rusije u našem slučaju je realna, s na to obzirom da nam demokratske institucije u blokadi drže oni koji su se otvoreno stavili na stranu Rusije, i s obzirom na to da na crnogorskim ulicama silu demonstriraju ekstremističke organizacije koje podržavaju invaziju Rusije na Ukrajinu”, kazao je Filipović.

U ovakvim trenucima, ističe Filipović, treba da nam postane jasnije koliko je važno članstvo naše zemlje u NATO-u.

“Zamislite da je takve sreće bila Ukrajina. Danas u toj zemlji ne bi bilo rata i razaranja”, zaključio je za CdM Filipović.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
07.03.2022-20:18 20:18

2014.godine..Ukrajina je trebala da udje u NATO savez…svi su bili saglasni..osim Merkel..i Makron..
Oni su sad krivi..za ovaj zlocin..

Nikola
11.03.2022-10:21 10:21
Reply to  Sara

Dvije najpokvarenije nacije pored rusa su njemci i francuzi. Svo troje genocidnjo zlocinacki olos!