Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Filipović: Nadležni da provjere ima li elemenata krivičnog djela u djelovanju portala IN4S

Izvršni kordinator Građanske inicijative 21. maj Ljubomir Filipović pozvao je crnogorske organe gonjenja da provjere da li ima elemenata krivičnog djela u djelovanju portala IN4S, čiji je, kako kaže, osnivač rektor Univerziteta Crne Gore, gospodin Vladimir Božović

Izvršni kordinator Građanske inicijative 21. maj Ljubomir Filipović pozvao je crnogorske organe gonjenja da provjere da li ima elemenata krivičnog djela u djelovanju portala IN4S, čiji je, kako kaže, osnivač rektor Univerziteta Crne Gore, gospodin Vladimir Božović.

“Dopisnik ovog portala, Igor Damjanović, od početka ruske invazije na Ukrajinu prati okupacionu vojsku, širi pripagandne narative o denacifikaciji, i fotografiše se srdačno pozirajući sa ratnim zločincima iz redova ruske armije i nelegalnih formacija takozvanih DNR i LNR”, tvrdi Filipović.

Prema njegovim riječima, crnogorski zakonodavstvo predviđa kazne zatvora od dvije do deset godina za sve one koji protivno zakonu, drugim propisima ili pravilima medunarodnog prava vrbuju, regrutuju, pripremaju, organizuju, rukovode, prevoze ili organizuju prevoz ili obučavaju pojedinca ili grupu u namjeri njihovog pridruživanja ili dejstvovanja u stranim oružanim formacijama.

“Damjanović na frontu glumi novinara, ali način na koji izvještava, govori dovoljno o tome da se radi o propagandisti koji umjesto puške koristi olovku”, smatra Filipović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nenad.mne
30.04.2022-20:29 20:29

Od kada su oni zreli za tužilaštvo, ali ne možeš na potlačene i one kojima je samo vazduh dozvoljen! Kada bi ga optužili bio bi “aperisan”!