Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Filipović: Krivokapić i Abazović zloupotrijebili državne resurse, da se dodvore SPC i Srbiji

''Iznenađujući je novi nivo bezobrazluka da se na ovako otvoren način, hvale kako krše zakone i propise države kojom upravljaju''

Predsjednik i potpredsjednik Vlade, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, beskrupulozno su proteklih sedmica i danas, čitav državni sistem podredili jednoj vjerskoj zajednici, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, samo da bi ispunili njihov hir da mitropolit bude ustoličen baš danas i baš na Cetinju, uprkos procjenama bezbjednosti koje su dobijali od svojih ministara i direktora agencija, saopštio je član Izvršnog odbora DPS, Slobodan Filipović.

Obojica su, navodi on, zaboravili samo da je Crna Gora Ustavom definisana kao sekularna država, odnosno da su država i crkva odvojene.

”Osim policije, koja se danas brutalno obračunavala sa građanima Crne Gore i Cetinja, samo zbog crkvene ceremonije, Krivokapić i Abazović su na raspolaganje Joanikiju i Porfiriju stavili službene automobile Vlade Crne Gore (izgleda da je čuveni „majbah“ čekao da provoza Porfirija, pa tek onda da bude prodat), helikoptere Vojske Crne Gore, službenike Sektora za zaštitu ličnosti i objekata i pripadnike posebnih policijskih jedinica koji su obezbjeđivali vjerske poglavare, resurse lokalnih javnih preduzeća i ko zna šta sve još. Time su Krivokapić i Abazović prekršili više zakona, uključujući onaj kojim se propisuju kazne zbog zloupotrebe državnih resursa, kao i propise koji regulišu ulogu Vojske Crne Gore”, saopštio je Filipović.

”Njihova poniznost i snishodljivost prema SPC i Srbiji, a na štetu građana Crne Gore, odavno nije nikakvo iznenađenje. Svakako, iznenađujući je novi nivo bezobrazluka da se na ovako otvoren način, hvale kako krše zakone i propise države kojom upravljaju”, dodao je funkcioner DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
05.09.2021-15:00 15:00

Isus je mogao na magarca u Jerusalim, a ovi neustoličeni patrijarh i mitropoljit morahu majbahom i Helikopterom…