Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Fatić: Sramno nadmetanje raznih nivoa vlasti u populizmu građane košta zdravlja

On je istakao da je strašno gledati da se u ovako teškoj epidemiološkoj situaciji, koja je u potpunosti izmakla kontroli i o kojoj svjedočimo svakodnevnim gubicima, aktuelna vlast svađa oko pojedinačnog ličnog uticaja i učešća u donaciji sa političkom konotacijom

Dok na relaciji između Vlade i parlamentarne većine traje borba za doprinos oko zasluga za donacije vakcina iz Srbije, direktnu štetu plaćaju građani Crne Gore i to ljudskim žrtvama, saopštio je danas poslanik Demokratske partije socijalista Bogdan Fatić.

On je istakao da je strašno gledati da se u ovako teškoj epidemiološkoj situaciji, koja je u potpunosti izmakla kontroli i o kojoj svjedočimo svakodnevnim gubicima, aktuelna vlast svađa oko pojedinačnog ličnog uticaja i učešća u donaciji sa političkom konotacijom.

“Bez najmanje etičke, funkcionalne i političke odgovornosti, u jeku najveće pandemije koja je zadesila Crnu Goru, predstavnici vlasti traže svoju poziciju u pokušaju izgradnje imidža spasitelja kod svojih birača. Na taj način, nesavjesna ministarka Jelena Borovinić Bojović i politički profiter Mandić pokazuju koliko im je zaista stalo do života građana naše države”, naveo je Fatić.

Kako je dodao, nakon njihove nesposobnosti, degradacije ličnosti, bruke i katastrofalnog rada, što rezultira užasnim posljedicama, pozivaju ih da se što prije distanciraju od takvog načina djelovanja u oblasti zaštite zdravlja u Crnoj Gori.

“U protivnom, budu li kroz zdravstvenu situaciju, poigravanjem i taktiziranjem oko vakcina, nastavili sa režiranim cirkusom i jeftinim pripremnim radnjama oko nikšićkih lokalnih izbora, opravdano smo zabrinuti da Crnu Goru može zadesiti najcrnji scenario nezabilježen u skorijoj prošlosti”, poručio je Fatić.

Podsjećamo, ministarka zdravlja sinoć je kazala da je uloga Mandića u donaciji vakcina iz Srbije “bila epizodna”, a lider Nove srpske demokratije odgovorio joj je da ” on ne licitira doprinosom u nabavci vakcina”, kao i da Crna Gora ne bi dobila vakcine “da nije bilo inicijative i odobrenja predsjednika Srbije”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve