Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

EXPO: Injac i Sekulović posjetili Paviljon Crne Gore

''Crna Gora je na veoma kreativan i inspirativan način predstavila priču o našim, prije svega prirodnim, potencijalima'', saopšteno je nakon posjete iz MUP-a

Ministri odbrane i unutrašnjih poslova, Olivera Injac i Sergej Sekulović posjetili su Paviljon Crne Gore na izložbi EXPO 2020 u Dubaiju poručujući je da takva prezentacija važna za državu.

Injac je, kako su kazali iz Vlade, prilikom posjete Paviljonu Crne Gore izjavila je da se jasno vidi posvećenost cijelog tima kojem je povjerena organizacija učešća naše zemlje na Expo 2020. Ministar unutrašnjih poslova, dok je Sekulović pohvalio „kreativne stvaraoce i ljubazno osoblje crnogorskog paviljona“ koji su imali priliku da ga ugoste u okviru posjete.

„Način na koji se predstavljamo na jednom ovako važnom globalnom događaju odražava namjere Crne Gore da sa svojom ponudom budemo konkurentni u svijetu. Jasno se vidi posvećenost cijelog tima kojem je povjerena organizacija i drago mi je što sam imala priliku da se lično uvjerim u to da Paviljon Crne Gore ima značajnu ulogu na Expo 2020“, izjavila je ministarka odbrane Olivera Injac.

Paviljon Crne Gore je tokom zvanične posjete Dubaiju posjetila i delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, predvođena ministrom Sergejom Sekulovićem.

„Sve pohvale za kreativne stvaraoce i ljubazno osoblje crnogorskog paviljona“ izjavio je ministar Sekulović nakon obilaska Paviljona.

„Crna Gora je na veoma kreativan i inspirativan način predstavila priču o našim, prije svega prirodnim, potencijalima“, saopšteno je nakon posjete iz MUP-a.

Direktorica Paviljona Crne Gore, Milena Pejović-Eraković kazala je da je izuzetno zadovoljstvo ugostiti delegacije iz Crne Gore, čija podrška predstavlja posebnu satisfakciju za cijeli tim.

„Zadovoljstvo mi je što smo imali priliku da, osim brojnih, stranih delegacija, ugostimo i ministra unutrašnjih poslova i ministarku odbrane Crne Gore. Njihove reakcije su još jedna potvrda da uloženi trud, posvećenost i entuzijazam cijelog tima stvaraju dodatnu vrijedost koja nas izdvaja od ostalih učesnika. Ostajemo posvećeni našoj misiji da posjetioci Paviljona Crne Gore ponesu snažne utiske sa naše izložbe koje će pamtiti i nakon Expo-a“ izjavila je Pejović-Eraković nakon posjeta.

Ministarstvo ekonomskog razvoja, kako su podsjetili, koordinira projektom učešća Crne Gore na Expo-u 2020 Dubai i u veoma kratkom roku, uprkos brojnim izazovima koji su se odnosili na smanjenje budžeta i promjenu izlagačkog prostora, uspjeli su da kroz Paviljon, ali i aktivnosti koje se dešavaju tokom Izložbe, predstave Crnu Goru na najbolji mogući način, koristeći priliku da u društvu najboljih učestvuju u kreiranju budućnosti.

Iz Vlade podsjećaju da je Expo 2020 Dubai počeo 1. oktobra i trajaće do 31. marta naredne godine. Paviljon Crne Gore prikazuje, prije svega, turističke i investicione potencijale naše zemlje, a od strane brojnih posjetilaca ocijenjen je kao mjesto koje inspiriše ljude da istražuju više o našoj zemlji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve