Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Evropski tim za Nikšić: Zahvaljujući amandmanu našeg kluba, iznos studentskih stipendija uvećan za 100 odsto

Uoči 10. sjednice Skupštine opštine Nikšić podnijeli smo amandman na Predlog odluke o izmjenama Odluke o budžetu za 2022. godinu kojim smo tražili povećanje iznosa studentskih stipendija, saopštio je Klub odbornika Evropskog tima za Nikšić

Uoči 10. sjednice Skupštine opštine Nikšić podnijeli smo amandman na Predlog odluke o izmjenama Odluke o budžetu za 2022. godinu kojim smo tražili povećanje iznosa studentskih stipendija, saopštio je Klub odbornika Evropskog tima za Nikšić.

Danas je na sjednici Skupštine opštine Nikšić odbornica tog kluba Sonja Milatović kazala da je utemeljenje za ovaj amandman činjenica da je Nikšić uvijek bio rasadnik talentovane i obrazovane mladosti, čiji rezultati na poljima školskih i vanškolskih aktivnosti služe na ponos, ne samo Nikšiću, već i cijeloj Crnoj Gori.

Dalje, ona je kazala da mjesečni iznos od 55 eura, koliko je do sada iznosila stipendija koju Opština dodjeljuje najboljima iz našeg grada, je obezvrijeđena usljed inflacije, te da je isti, ocijenila je, neophodno uvećati na način da iznosi 110 eura.

Ona je napomenula da opštine sa mnogo skromnijim budžetima odvajaju ovaj ili veći iznos radi dodatne stimulacije mladih da ostanu u svojim gradovima i svoja znanja implementiraju u njihov dalji razvoj.

Radi objektivnog izvještavanja nikšićke javnosti, ona je podvukla da je, iako su se u javnosti mogle pročitati raznorazne informacije, ova inicijativa nastala na jednom sastanku nikšićkog Savjeta mladih DPS, te da je nakon istog obavijestila Klub odbornika da će prvom prilikom ići sa tom inicijativom koja je u vidu ovog amandmana podnijeta lokalnoj skupštini.

“Dok god budem bila u ovim odborničkim klupama, biću glasnogovornik i zastupaću najbolje interese mladih, pa i pod cijenu toga da trpim lične udare, koji našim političkim oponentima nijesu strani u njihovom načinu bavljenja politikom”, kazala je ona.

U nastavku obraćanja Milatović je mladim ljudima čestitala, jer su, kako je kazala, zajedno napravili jedan korak ka poboljšanju njihovog ekonomskog statusa u periodu ove i ovakve inflacije.

“Ja vjerujem u Nikšić koji vi, najbolji na našem crnogorskom univerzitetu i svim univerzitetima na svijetu predstavljate! Ja vjerujem u Nikšić koji podržava i nagrađuje talente, u Nikšić koji razvija potencijale, u Nikšić koji poštuje, a ne gazi, u Nikšić koji zna za osjećaj za sramotu onda kad čini nešto nekorektno i u političkom, a prije i iznad svega, u ljudskom smislu”, saopštila je ona.

U krajnjem, Milatović je istakla da će zajedno sa kolegama i koleginicama iz Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić nastaviti da radi u najboljem interesu mladih, koji ujedno predstavlja i najvažniji interes ovog grada, te da je u toj namjeri nikakva spletkarenja, na koja se kao mlada političarka mora navići, ali ne i prihvatiti ih kao normalnost, neće obeshrabriti, a kamoli zaustaviti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve