Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Evropska perspektiva preduslov za prosperitet

Ocijenjeno na neformalnom sastanku šefova diplomatija zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojem je prisustvovao i crnogorski ministar Srđan Darmanović

Evropska perspektiva preduslov je za prosperitet, ocijenjeno je na neformalnom sastanku šefova diplomatija zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojem je prisustvovao i crnogorski ministar Srđan Darmanović.

Ministar Darmanović na sastanku šefova diplomatija (SEECP)

Domaćin sastanka je ministar vanjskih poslova Kosova Bedžet Pacoli. Tom prilikom, ministri su naglasili značaj proširenja EU, promovisanja političke stabilnosti i sigurnosti, ekonomskog prosperiteta i povezanosti u Jugoistočnoj Evropi.

“Moto predsjedavajućeg „SEECP regionalna saradnja za EU i mene“ u potpunosti odražava zajednički stav da region može napredovati ako društveno-ekonomski kontekst zasniva na modernim tehnologijama, digitalizaciji, strukturnim reformama, perspektivi mladih i udruživanju, stvarajući na taj način sigurniju i napredniju Evropu”, kazao je ministar.

Šef crnogorske diplomatije je na marginama Generalne skupštine UN, razgovarao i sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

Konstatovani su odlični odnosi dvije države koje karakteriše intenzivan politički dijalog i sadržajna saradnja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve