Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Evropska narodna partija čestitala Bošnjacima: Ohrabrenje za proevropske snage

Rangel je dodao da će EPP podržavati dalje snaženje Bošnjačke stranke i njene politike usmjerene u cilju reformi društva, snaženju institucija i prozapadnom putu Crne Gore

Izborni rezultat Bošnjačke stranke potvrda je ispravne proevropske politike, a na tom putu treba da nastavi i Crna Gora u narednom periodu, poručeno je na sastanku predstavnika Evropske narodne partije EPP i Bošnjačke stranke.

Kako je saopšteno iz BS, predstavnici EPP zadovoljni su izbornim uspjehom njihove stranke.

“Čestitamo vam na ostvarenom rezultatu. Smatramo to potvrdom vaše ispravne proevropske politike. Vaše jačanje je i ohrabrenje za proevropske snage i garancija njihovog daljeg jačanja u Crnoj Gori”, kazao je potpredsjednik EPP Paolo Rangel, prenoseći čestitke cjelokupnog rukovodstva i predsjednika Donalda Tuska.

Rangel je dodao da će EPP podržavati dalje snaženje Bošnjačke stranke i njene politike usmjerene u cilju reformi društva, snaženju institucija i prozapadnom putu Crne Gore.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović zahvalio je na javnoj podršci EPP tokom izbornog procesa i kazao da je izborni rezultat potvrda prozapadnog i evropskog puta Crne Gore.

“Bošnjačka stranka je ponudila koncept manjinske Vlade kao, u ovom trenutku, optimalnog rješenja i garanciju daljeg evropskog puta Crne Gore. Važniji od pozicija u izvršnoj vlasti za nas su garancija stabilnosti Crne Gore, odnosi u regionu, nastavak evropskih integracija, kao i ispunjavanje obaveza preuzetih članstvom u NATO Alijansi”, kazao je Husović.

Tokom sastanka analizirana su aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori, nakon završenih parlamentarnih izbora. Iz BS je tokom sastanka poručeno da će svaka dalja politička odluka stranke ići u pravcu jačanja proevropskih i prozapadnih vrijednosti u Crnoj Gori.

Sastanku su u ime BS prisustvovali i politički direktor Suljo Mustafić i poslovni direktor Admir Adrović, dok je ispred EPP sastanku prisustvovao i međunarodni sekretar EPP Patrik Foler.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve