Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Evropa sad traži da se DIK izjasni o postupanju Vukčevića

Predstavnik Pokreta, Jakov Milatović, kazao je za Portal RTCG da prolongiranje proglašenja konačnih rezultata u Podgorici ima za cilj kupovinu vremena

Pokret “Evropa sad” podnio je zahtjev Državnoj izbornoj komisiji (DIK) da da uputstvo predsjedniku Izbore komisije Glavnog grada u vezi sa primjenom Zakona o izboru odbornika i poslanika, konkretno povodom zahtjeva da se proglase konačni rezultati izbora u Podgorici.

Predstavnik Pokreta, Jakov Milatović, kazao je za Portal RTCG da prolongiranje proglašenja konačnih rezultata u Podgorici ima za cilj kupovinu vremena, i kopiranje prakse Markovićeve Vlade u tehničkom mandatu, koja je, kako je naveo, zloupotrebljavala državne resurse za lično bogaćenje.

“Smatram da su i protesti u velikoj mjeri povezani sličnim motivom. Svakako ćemo institucionalnim sredstvima stati na kraj zloupotrebama od strane DPS-a”, saopštio je Milatović.

Iz Pokreta u zahtjevu DIK-u traže mišljenje na konkretna pitanja.

“Da li je predsjednik Izborne komisije nakon otvaranja sjednice, a prije otvaranja dnevnog reda, dužan da dozvoli članu Izborne komisije da Izbornoj komisiji dostavi predlog dopune dnevnog reda o kom bi se Izborna komisija, kao kolektivni organ, izjasnila u sklopu rasprave o dnevnom redu. Da li je predsjednik Izborne komisije, u slučaju usvajanja za dopunu dnevnog reda dužan da dozvoli nastavak sjednice Izborne komisije kako bi se Izborna komisija, kao kolektivni organ, izjasnila po svim usvojenim tačkama dnevnog reda”, navodi se u zahtjevu.

Takođe, pitaju da li je predsjednik Izborne komisije dužan da potpiše i dozvoli ovjeravanje pečatom sva akta Izborne komisije koja su usvojena većinom glasova svih članova izborne komisije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve