Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Evropa sad, DF i Demokrate: Stekli se i formalni preduslovi za smjenu DPS-a u Danilovgradu

Ističu da pregovori za formiranje buduće vlasti teku planiranom dinamikom i u pozitivnoj atmosferi

Opštinska izborna komisija Danilovgrad, na juče održanoj sjednici, proglasila je konačne rezultate izbora održanih 23. oktobra, tako da su se time stekli i formalni preduslovi za otpočinjanje procesa istorijske smjene trodecenijske DPS vlasti u opštini Danilovgrad, navodi se u zajedničkom saopštenju pobjedničkih izbornih lista “Evrope sad”, Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore u Danilovgradu.

“Na oktobarskim izborima građani su nedvosmisleno, pružajući bezmalo dvotrećinsku podršku subjektima doskorašnje opozicije i novih snaga i pokreta, potvrdili i dodatno učvrstili volju iskazanu 30. avgusta 2020. godine – da žele promjene nabolje i da ne žele ljude iz DPS-a i njihovih višegodišnjih partnera na mjestima odlučivanja”, navode u saopštenju koje su potpisali Aleksandar GrgurovićVelimir Đoković i Duško Stijepović.

Ističu da pregovori za formiranje buduće vlasti teku planiranom dinamikom i u pozitivnoj atmosferi.

“Pregovore karakterišu međusobno poštovanje, ali i uvažavanje različitosti i posebnosti svakog od učesnika pregovora koji, iznad svega, počivaju na demokratskim principima i jasno iskazanoj izbornoj volji Danilovgrađanki i Danilovgrađana. Stoga, u danima pred nama pokazaćemo da nam funkcije nijesu iznad interesa grada i opštine, kako je to bio slučaj u godinama i decenijama iza nas u srcu Bjelopavlićke ravnice”, dodaju u saopštenju.

Na osnovu ogromnog povjerenja koje su im sugrađani ukazali, navode da im je pružena prilika da odlučno raskinu sa višedecenijskom nezakonitom praksom i zaustave “agoniju u koju je DPS vlast uvela danilovgradsku opštinu, njenu privredu i njene građane”.

“Mi nemamo pravo da tu šansu ne iskoristimo. Danilovgrađani su pokazali kako je to kad uzmu stvar u svoje ruke, a mi smo tu da kroz novu vlast, konačno oblikujemo Danilovgrad po mjeri njegovih građana”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
09.11.2022-18:43 18:43

Kako mogu danilovgradjani da biraju antidrzavnike i srbijanske fasiste..koji svakodnevno gaze Ustav i zakone CG..Sram vas bilo..nesoji!