Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

EU: Politički akteri sami da nađu rješenje za situaciju u Budvi

Sve eventualne povrede zakona u Budvi trebalo bi da rješavaju nadležne domaće vlasti, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i relevantnim međunarodnim standardima, poručeno je iz Evropske unije

Sve eventualne povrede zakona u Budvi trebalo bi da rješavaju nadležne domaće vlasti, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i relevantnim međunarodnim standardima, poručeno je iz Evropske unije.

foto rtcg.me

„EU pažljivo prati razvoj događaja u Crnoj Gori, posebno u Budvi. U tom kontekstu, pozivamo sve strane da pokazu suzdržanost i poštuju vladavinu prava“, navode u Evropskoj komisiji.

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandes kaže da sve eventualne povrede zakona trebalo bi da rješavaju nadležne domaće vlasti, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i relevantnim međunarodnim standardima.

Iz EU još jednom apeluju na političke aktere da sami nađu rješenje za situaciju u Budvi.

„Kao što je ranije saopteno, EU poziva sve političke aktere da pokažu poštovanje prema vladavini prava i demokratskim principima, i da pokažu političku zrelost kako bi sami pronašli održivo rješenje za trenutnu situaciju, kroz dijalog i u duhu međusobnog poštovanja“, zaključuje Pisonero.

Juče u je u Budvi došlo do incidenata, nakon kojih je privedeno 17 osoba. Povrijeđen je policajac.

Zbog hapšenja u Budvi, sinoć je u više gradova došlo do okupljanja. Policija u Podgorici i Nikšiću upotrijebila je suzavac kako bi rastjerala okupljene građane.

U Podgorici je privedeno 18 osoba, među kojima su i poslanici Demokratskog fronta Marina Jočić i Milun Zogović.

U Nikšiću su u neredima povrijeđena četiri policajca, dok je u Baru privedeno 12 osoba.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve