Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Etgen: “Ohrabrićemo crnogorski put ka Evropskoj uniji“

Predsjednik Parlamenta Etgen, osvrnuvši se na partnerstvo Crne Gore i Luksemburga u okviru NATO, prenio interes za snaženje sveukupne bilateralne saradnje, kao i parlamentarnih veza

Predsjednik Parlamenta Velikog Vojvodstva Luksemburg Fernandom Etgenom danas je u Podgorici razgovarao je i sa ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem.

foto gov.me

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova tokom sastanka, šef crnogorske diplomatije pozdravio je frekventnost komunikacije, odlične bilateralne odnose dviju država, te ukazao na značaj intenziviranja političkih kontakata na visokom nivou.

On je, kako je saopšteno, zahvalio na kontinuiranoj podršci Luksemburga ostvarivanju naših vanjskopolitičkih ciljeva, posebno u kontekstu učlanjenja Crne Gore u NATO i podrške na putu evropske integracije.

Predsjednik Parlamenta Etgen, osvrnuvši se na partnerstvo Crne Gore i Luksemburga u okviru NATO, prenio interes za snaženje sveukupne bilateralne saradnje, kao i parlamentarnih veza.

“Ohrabrićemo crnogorski put ka Evropskoj uniji“, istakao je Etgen, naglasivši da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana interes EU, ne samo Regiona.

Sagovornici su zajednički ocijenili da evropske integracije nemaju alternativu, te da će Luksemburg ovaj stav promovisati u širim evropskim krugovima.

Na kraju razgovora pozdravljena je intenzivna saradnja dvije države na multilateralnom planu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve