Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Eskobar: Podržavamo svaku vladu koja je posvećena NATO i fokusirana na EU i borbu protiv korupcije

Eskobar je naglasio da neće biti nemira u Bosni i Hercegovini i da je međunarodna zajednica složna u tome da sačuva mir u toj državi

Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da Sjedinjene Države u Crnoj Gori nastaviće da podržava svaku vladu usredsređenu na Evropu, koja je posvećena NATO-u i nastavlja borbu protiv korupcije.

Eskobar je naglasio da neće biti nemira u Bosni i Hercegovini i da je međunarodna zajednica složna u tome da sačuva mir u toj državi. On je pozvao sve strane da se uzdrže od poteza koji bi mogli da naruše mir.

Vašingtonski zvaničnik je na on line brifingu sa novinarima naglasio da SAD podržavaju rad Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, i odluke u vezi izborne legislative.

Uz to, Eskobar je rekao da su zemlje regiona zapadnog Balkana važan partner SAD, te da je bitno da su se sve zemlje regiona na međunarodnim forumima o ruskoj agresiji izjašnjavale u koordinaciji sa američkom vladom. Pohvalio je humanitarnu pomoć država regiona koja je upućena Ukrajini, ističuči da je početak pristupnih pregovora sa EU za Sjevernu Makedoniju i Albaniju važan iskorak.

Američki zvaničnik je rekao da se zalaže za implementaciju svih sporazuma koji su postignuti između Srbije i Kosova, uključujući zajednicu srpskih opština.

“Važno je da obje strane ostanu posvećene preduzetim obavezama”, naglasio je Eskobar.

On nije htio da komentariše rad Specijalnog suda u Hagu, ističući kako podržavaju sud i ostvarivanje pravde za sve žrtve ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

“Za sva specifična pitanja, međutim, treba se obratiti sudu”, naveo je Eskobar.

Govoreći o sjeveru Kosova, on je rekao da se mora naći model kakav postoji u Evropi, ali da se ni u kom slučaju ne može govoriti o stvaranju neke države u državi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rajko
05.08.2022-16:17 16:17

Bravo za Eskobara i nadamo se da ce uhapsiti Miljanica i Pavicevics zbog korupcije( afera 55 inča)

BobZeković
05.08.2022-16:54 16:54

Gabi, ne mo ne više podržavat, ka boga te molimo. Od Trumpove ambasadorke Rajnke preko tvoje podrške kriminalcinoj vladi Dritana Abazovića koja je sve radila i uradila protiv EU i SAD, nama Crnogorcima i Crnogorcima je naglo pozlilo. Jedva dišemo, na slamčicu. Aj, malo u Srbiju. BiH i Crnu Goru veza si u čvor, koji razmrsavaju braća po kriminalju zvani RAMA i VUĆIĆ. OSTAVI NE ČOJEČE NA MIR!

Kotor
05.08.2022-18:12 18:12
Reply to  BobZeković

Tačno tako g.Zekoviću.Od smrada se ne može disat,čuje se dje god čoek kroči. Da ga svi najljubaznije zamolimo da malo olabavi podršku.

Jena
05.08.2022-19:17 19:17

U srbiju vladaju srbi u hrvatsku hrvati u albaniju albanci jedino u cg ne vladaju pripadnici najbrojnijeg naroda jer ima izdajnika koji se prodadnu za saku splacina iz srbije

Jela
05.08.2022-19:21 19:21

Pozdravimo se sa nezavisnom drzavom zahvaljujuci gradjanistima kojima nije bio po volji dps imace sad korpus cetnicke fukare na vlasti