Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Eskobar: Crna Gora i SAD nijesu samo prijatelji već i saveznici

Abazović je naglasio da fokus sa nacionalnih i religijskih tema treba usmjeriti na ekonomske i one od životnog značaja.

U zgradi State Department-a u Vašingtonu, završen je sastanak američkog izaslanika za Balkan Gabrijela Eskobara i potpredsjednika Vlade Crne Gore  Dritana Abazovića, saopšteno je iz vicepremijerovog Kabineta.

Kako su naveli, Abazović i Eskobar razgovarali su o ukupnoj političkoj situaciji i odnosu nove administracije SAD prema Zapadnom Balkanu.

Navodeći da će uskoro posjetiti Crnu Goru, Eskobar je istakao da “SAD i Crna Gora nijesu samo prijatelji, već i saveznici”.

“Abazović je naznačio da Crna Gora ostaje snažno na evroatlantskom kursu i da se snažno zalaže da Zapadni Balkan postane punopravni član Evropske unije. U tom smislu, Abazović je ukazao da Crna Gora želi najbolje međususjedske odnose na Zapadnom Balkanu i promjenu imidža regiona u međunarodnim okvirima”, navedeno je u saopšenju.

Abazović je naglasio da fokus sa nacionalnih i religijskih tema treba usmjeriti na ekonomske i one od životnog značaja.

“Zapadnom Balkanu nedostaje svježina i da region treba nove lidere koji će promijeniti fokus sa nacionalnih i religijskih tema, na ekonomiju i teme koje su od životnog značaja stanovništva”, istakao je Abazović.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, ističu iz Kabineta, Abazović je naglasio rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naročito u suzbijanju šverca narkotika i cigareta, navodeći da se “nova vlast susrela sa mnogim problemima koji su produkt korumpirane tridesetogodišnje vlasti”.

Napominju, Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović borave u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će razgovarati sa više visokih državnih zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve