Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ervin Ibrahimović učestvovao na zasijedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope

On je bio dio delegacije Skupštine Crne Gore, a neke od glavnih tema o kojima se raspravljalo su životna sredina i ljudska prava

Predsjednik Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović učestvovao je na jesenjem zasijedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) u Strazburu.

On je bio dio delegacije Skupštine Crne Gore, a neke od glavnih tema o kojima se raspravljalo su životna sredina i ljudska prava.

Na dnevnom redu bila je i temu „Zapadni Balkan između demokratskih izazova i evropskih težnji: kakva je uloga Savjeta Evrope?“.

Tokom zasijedanja, održan je i panel na visokom nivou, posvećen životnoj sredini i ljudskim pravima, a takođe se i raspravljalo i o izvještajima koji tretiraju pitanje uloge SE u promovisanju „prava na životnu sredinu“, potrebu za snaženjem participativne demokratije, promjenama u krivičnoj i građanskoj odgovornosti i većoj posvećenosti vladavini prava.

“U izvještajima su tretirana pitanja borbe protiv nejednakosti u pravu na bezbjednu, zdravu i čistu životnu sredinu, odnosa klime i migracija, na koji način istraživačke politike mogu promovisati ekološku zaštitu”, saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

Skupštini se obratila evropska komesarka za zdravlje i bezbjednost hrane Stela Kirijakides, potpredsjednik Vlade Sjeverne Makedonije za evropske poslove Nikola Dimitrov, kao i mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto.

Na skupu u Strazburu se govorilo i o humanitarnim posljedicama konflikta Azerbejdžana i Jermenije, vraćanju društvenog povjerenja jačanjem socijalnih prava i snaženju borbe protiv takozvanog zločina iz časti, rodnoj zastupljenosti u Paralamentarnoj skupštini.

Na zasijedanju se takođe raspravljalo o situaciji u Avganistanu, povećanom migracionom pritisku na granicama Letonije, Litvanije i Poljske sa Bjelorusijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve