Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Eraković: Ostavka Vlade jedino rješenje, poraz projekta masovne vakcinacije

On je saopštio zaključke sa konferencije Komisije za zdravstvo DPS koja je danas održana pod sloganom: Struka, a ne politika

Potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković kazao je da je ostavka ove Vlade i Ministarastva zdravlja jedino spasonosno rješenje kako bi se zaustavila katastrofalna politika u oblasti zdravstva.

On je saopštio zaključke sa konferencije Komisije za zdravstvo DPS koja je danas održana pod sloganom: “Struka, a ne politika”. Konferenciji je, kako je rekao, prisusstvovalo 137 ljekara, pa su podaci sa nje, ističe, relevantni.

“Potrebno je donositi epdemiološke mjere u skladu sa strukom u skladu sa preporukama IJZ-a. To smo i ranije isticali i u više navrata pokazali da u praksi nove Vlade imamo da se riječ struke ne poštuje, već da su važniji lični interesi. Neophodna je veća promocija vakcinacije, kao i jasno defenisati uslovljene preporučenosti za vakcinaciju. 290.000 građana Crne Gore čeka da se razboli, koji nisu vakcinisani i to je poraz projekta masovne vakcinacije. Da li da čekamo ili da sprječavamo epideiološku katastrofu”, rekao je on na održanom pressu nakon konferencije Komisije za zdravstvo DPS.

Komisija je donijela zaključak i da treba povećati nivo testiranja u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije u trenucima kada se epidemija ne kontroliše.

“Potrebno je bolje planiranje i upotrebe ljudskih resursa. Unaprijediti postojeće protokole liječenja pacijenata i učiniti ljekove dostupnim u skladu sa protokolima”, rekao je Eraković.

Dodao je da treba zastaviti manipulacije podacima koji, kako tvrde, ne odgovaraju realnom stanju.

“Ne smiju se izigravati građani Crne Gore. Ne mogu se kažnjavati privrednici i građani zbog nepoštovanja mjera, dok ih funkcioneri ne pridržavaju”, naglasio je Eraković.

Komisija je zaključila i da treba zaustaviti revanšizam i nasilje u struci.

“Preko 100 ljekara smijenjeno sa direktorskih i načelničkih pozicija isključivo zbog toga što su pripadali jednoj političkoj opciji ili vjerskoj zajednici. To se mora zaustaviti. Stručnost i znanje mora biti kvalitet u zdravstvenom sistemu, druge karakteristike ne smiju da postoje”, naglasio je Eraković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ljiljana
09.10.2021-17:00 17:00

Ostavke i da odgovaraji. Najcrnja vlast na kugli zemljinoj.