Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Eraković: Izbori u Nikšiću određuju put CG

''Imamo ubjedljivo najbolji program, najbolje ljude koji imaju viziju i znanje. Imamo ljude koji imaju energiju. Sa takvim ljudima i listom i porukama koje šaljemo imamo sigurnu pobjedu'', rekao je Eraković

Potpredsjednik DPS i kandidat za odbornike Evropskog tima za Nikšić Jevto Eraković saopštio je da lokalni izbori u Nikšiću 14. marta ne određuju samo put grada već i cijele Crne Gore.

“Nikšićani ne žele da im bilo ko sa strane određuje na koji način će biti uređena i regulisana naša nikšićka kuća i naša Crna Gora. Imamo ubjedljivo najbolji program, najbolje ljude koji imaju viziju i znanje. Imamo ljude koji imaju energiju. Sa takvim ljudima i listom i porukama koje šaljemo imamo sigurnu pobjedu”, rekao je Eraković na tribini Evropskog tima za Nikšić na kojoj je promovisan program te koalicione liste.

On je dodao da je u to ubijeđen, jer je u Evropskom timu za Nikšić prisutna pobjednička energija.

“Želim da ova energija se nezaustavljivo rasplamsava da nas povede do puta pobjede i da pokažemo kako mijenjemo grad nabolje i kako čuvamo naš grad i našu državu”, rekao je potpredsjednik DPS.

Kandidatkinja za odbornicu Evropskog tima za Nikšić Kristina Šćepanović saopštila je da imaju konkretne ciljeve i strategije kojima će razvijati grad tako da može da parira evropskim metropolama.

“To nije demagogija. Mi ne možemo to da uradimo bez vas, bez naših starijih kolega bez onih budućih koji će tek da prepoznaju kakvu mi progresivnu politiku afirmišemo i promovišemo. Sigurna sam da će Nikšićani 14. marta moći da vide razliku između jednog pećinskog nacionalizma i progresivnog puta kakav Nikšić zaslužuje”, navela je Šćepanović.

Kandidat za odbornika Evropskog tima za Nikšić Nikola Zirojević podsjetio je da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori od decembra kada je formirana nova Vlada do danas katastofalna.

“Zaista moramo vrlo ozbiljno da porazmislimo da li želimo da takvi ljudi koji se toliko neozbiljno igraju sa životima svih nas, sjutra vode naš grad”, konstatovao je Zirojević.

Prema njegovim riječima, trenutno na državnom nivou vlada klasična politika revanšizma.

“Svjedoci smo svakog dana razrješenja jednog broja izuzetno kvalitetnih i profesionalnih kadrova kao i nezakonitih postavljanja nekih partijskih podobnih ljudi, a sve pod plaštom priče da je Crnoj Gori potrebna depolitizacija i profesionalizacija”, uočava Zirojević.

On se osvrnuo i na način na koji nova vlast tretira mlada ljude, opisujući primjer da je nekadašnja Uprava za mlade i sport sada pretvorena u običnu kancelariju.

“Uporedite samo stručne reference bivše ministarke nauke Sanje Damjanović naše nositeljke liste i aktuelne ministarke 4 u 1 Vesne Bratić i sve će vam biti jasno”, zaključio je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve