Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Eraković: DPS je pobjednik lokalnih izbora, otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri opštine

Koalicija koja čini vlast na državnom nivou je, dodaje, osvojila 19 mandata manje od njih

Demokratska partija socijalista je pobjednik lokalnih izbora u tri opštine – kazao je potpredsjednik ove partije Jevto Eraković na konferenciji za medije.

– Navikli smo da prisustvujemo različitim situacijama, a čini mi se da oni koji izgube proglašavaju pobjeda. Partija koja slavi u Mojkovcu izgubila je više od 900 glasova u odnosu dna prethodne izbore – naveo je Eraković.

DPS je, ističe, potvrdila dominaciju.

– Osvojili smo između 40 do 50 glasova u svim opštinama. Ovi izbori oslikavaju Crnu Goru u malom. Ukoliko bi se posmatrao ukupan broj, osvojili smo 47 odsto od svih mandata – rekao je Eraković.

Koalicija koja čini vlast na državnom nivou je, dodaje, osvojila 19 mandata manje od njih.

– U Petnjici imamo apsolutno vlast. Ostajemo otvoreni za saradnju sa građanskim partijama. Ista je situacija i na Cetinju – istakao je Eraković.

DPS kao pobjednik izbora u Mojkovcu, prema njegovim riječima, ostaje otvorena za saradnju sa strankama koje žele nešto drugačije u odnosu na ono što se moglo vidjeti u prethodnoj godini.

– Pokazali smo da i iz opozicije možemo da branimo Crnu Goru. I odbranili smo Crnu Goru. Ostajemo zadovoljni rezultatima i očekujemo detaljniju analizu narednih dana – kazao je Eraković.

“>

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve