Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

eMDe Alijansa poručuje URI: Okanite se dijaspore jer režete granu na kojoj sjedite

Martinovićeva sramna izjava mogla je, kažu, ostati u okvirima ove stranke, da nije sa oduševljenjem prihvaćena i javno objavljena kao sponzorisana objava GP URA na društvenim mrežama, a sve po principu ''čega se pametan stidi, time se budala ponosi''

Ovih dana izvjesni Petar Martinović za kojeg saznajemo da je i potpredsjednik cetinjske URE, grubo je prozvao crnogorsku dijasporu za lažni patriotizam, saopšteno je iz eMDe Alijanse – Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj.

“Prozivka Martinovića nešto je najmizernije što smo na račun dijaspore čuli u posljednje vrijeme, a čuli smo svakakvih uvreda i prozivanja. Zanio se mladi Martinović, kako čujemo advokat SPC i litijaš sa Cetinja, nečim što smatra da je ‘nova realnost’ pa misli da može i ima pravo da mjeri patriotizam po Crnoj Gori i njenoj dijaspori.”

Martinović je naime na nekom od skupova ove partije izjavio “Lako je doći iz inostranstva da se kupaju ođe sedam – osam dana, kad dobiju boju da se vrate ponovo u inostranstvo, da preko plastike (?) propagiraju patriotizam a da se raduju materijalizmu”.

“Treba ostat ođe u ovaj ČEMER I JAD (Crnu Goru tako naziva), treba ođe podizat familiju (u čemer i jad po njegovom), plaćat porez, voljet ovu državu, to je patriotizam”, prenose iz Alijanse njegove riječi.

Martinovićeva sramna izjava mogla je, kažu, ostati u okvirima ove stranke, da nije sa oduševljenjem prihvaćena i javno objavljena kao sponzorisana objava GP URA na društvenim mrežama, a sve po principu “čega se pametan stidi, time se budala ponosi”.

“Svakom od nas je već odavno jasno da ove i ovakve prolazne pojave i politički pajaci ne zaslužuju reakciju, ali je u ovom slučaju ona potrebna zbog licemjernosti partije kojoj Martinovic pripada, a koja je njegovu izjavu svesredno pozdravila, iako javno njen
predsjednik govori o značaju dijaspore za Crnu Goru i poziva je na saradnju”, kažu u saopštenju.

Mladom političaru Martinoviću i njegovim stranačkim saborcima koji u njegovoj izjavi pronalaze materijal za reklamu imaju, ističu, nešto da poruče:

⁃ Dijaspora je najznačajnija privredna grana Crne Gore i preko nje u Crnu Goru stigne dva puta više novca nego od turizma, kojeg su vam puna usta;
⁃ Dijaspora doslovno hrani pola Crne Gore i daje plate porodicama koje je država dužna da zaposli ili zbrine kroz socijalna davanja;
⁃ Dijaspora je najznačajniji turistički resurs jer se “boja” može dobiti i na drugim destinacijama po znatno povoljnijoj cijeni;
⁃ Dijaspora uredno plaća poreze na sve nekretnine koje posjeduje u Crnoj Gori;
⁃ Dijaspora je najveći davalac u oblasti filantropije u Crnoj Gori i najviše humanitarnih akcija u Crnoj Gori i za Crnu Goru upravo ona organizuje.

“Imalo bi još mnogo toga da se poruči, ali jedno je sigurno Martinoviću – sve dok je dijaspora najveći ekonomski resurs i potencijal Crne Gore, ti i tebi slični možete da mislite o njoj što god hoćete, ali ne smijete, NE SMIJETE Martinoviću javno, ovako prizemno i sramno da je prozivate! Nemojte nas vi učiti patriotizmu, da vas najljepše zamolimo! Onaj ko svoju domovinu voli taj je ni za šta ne prodaje!

Boli i nas u dijaspori činjenica da su u našoj lijepoj domovini koju ti nazivas ‘čemer i jad’, ljudi poput tebe u prilici da voze dobra auta, žive dobar i lagodan život, dok kukaju i bestidno upiru prstom u one koji im platu obezbjeđuju. Boli dijasporu Crna Gora koju evo godinu dana pokušavate da srušite, uništite i predate ‘poslodavcu’, da ne kažemo vrhovnom komandantu, čije crkve je advokat pomenuti Matrinović.

Mi smo se, Martinoviću ljetos okupljali na Cetinju, baš u toj skupštinskoj sali odakle nam ti poručuješ da smo nepoželjni, javno pozvali sve da nam se pridruže i iznesu svoje statove i mišljenja. Evo, ne možemo se sjetit da smo te među prisutnima primijetili.

Nije bilo potrebe za strahom, kad već imaš toliko toga da nam kažeš. I tu si mogao mnogo što da snimiš, kažeš u oči svima nama što te boli, da čuješ i naučiš”, poručuju iz Alijanse.

Boli ih, dodaju, svaka izdaja Crne Gore zarad ličnog interesa.

“Jer znamo da postoje drugi načini za materijalno lagodan, ali častan život. Bolje je Martinoviću da si se i ti oprobao u dijaspori, veća bi to korist za Crnu Goru bila. Svako od nas pojedinačno doprinese Crnoj Gori više nego što ćeš ti ikada u životu, a pri tome nijesmo joj kao ti na teretu. Jer da, mi smo pošli za poslom i sklonili se, ali i sa ove pozicije nijesmo zaboravili našu domovinu, nego se trudimo da joj maksimalno pomognemo i doprinesemo njenom napretku. A napredak se ne postiže bestidnim napadanjem neistomišljenika, već radom i djelima. U nedostatku rezultata vaša stranka pribjegava agresivnom PR-u, ali vas opominjemo okanite se dijaspore jer režete granu na kojoj sjedite!”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve