Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

eMDe Alijansa: Ne može našu saradnju i podršku očekivati onaj koji bi nas vodio u Otvoreni Balkan

''Možemo jedino da izrazimo zadovoljstvo njegovim konačnim odlaskom sa vlasti, jer je bez skupštinske podrške uzurpirao vlast i nametnuo nedemokratske standarde''

Povodom izjave premijera u tehničkom mandatu i njegovih saveznika, a u vezi sa dijasporom, možemo jedino da izrazimo zadovoljstvo njegovim konačnim odlaskom sa vlasti, jer je bez skupštinske podrške uzurpirao vlast i nametnuo nedemokratske standarde.

To bi bio naš stav u vezi sa izjavama usmjerenim ka motivisanju dijaspore da podrži njegovu političku opciju na izborima – saopštila je eMDe Alijansa – Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj.

“Možda ne svi, ali većina u dijaspori dobro pamti omalovažavanja, ponižavanja i otvorene prijetnje kojima je bila izložena u namjeri da ostvari svoje demokratsko pravo.

Nazivali su nas “glasačkim rezervoarom” DPS-a, pokušavali da nam ukinu biračko pravo, prozivali nas na razne načine, a danas očekuju da dijaspora ima amneziju i podrži njihove političke partije.

Krajnje je vrijeme da shvate svi, pa i gore pomenuti, da je onaj ko Crnu Goru poštuje i iskreno se zalaže za njen evropski put, neko koga će dijaspora podržati, glasati i smatrati prijateljem.

Ne može našu saradnju i podršku očekivati onaj koji bi nas vodio u Otvoreni Balkan i samim tim direktno rušio sve do sada izgrađeno, a mnogo je toga”, dodali su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve