Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ekspert za Brexit: “Evropski konzervativci pozvali Medojevića na konsultacije”

Kako su istakli, Medojević će imati i  konsultacije o posljedicama BREXIT-a na odnose unutar EU i na nastavak procesa proširenja EU koji je, kako su naveli u saopštenju, već doveden u pitanje

Pokret za promjene je saopštio da je predsjednik te partije Nebojša Medojević pozvan na konsultacije u sjedište Evropske Partije Konzervativaca i Reformista zbog kako su naveli u PzP-u “nastavka politički motivisanog progona Medojevića od strane tužilaštva i mogućih političkih konsekvenci na nastavak pregovora Crne Gore sa EU, a posebno vezano za poglavlja 23 i 24”.

foto N1

“ECR je već ranije iskazao svoju zabrinutost zbog progona Medojevica zbog njegovih istraživačkih aktivnosti o vezama mafije i vlasti. Ukoliko Parlament Crne Gore ne zaustavi politički motivisane nasrtaje tužilastva na istaknute borce protiv korupcije i organizovanog kriminala, ECR će pokrenuti mehanizme koji joj stoje na raspolaganju u EP da se postavi pitanje daljeg napretka CG ka EU”, saopšteno je iz PzP.

Kako su istakli, Medojević će imati i  konsultacije o posljedicama BREXIT-a na odnose unutar EU i na nastavak procesa proširenja EU koji je, kako su naveli u saopštenju, već doveden u pitanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve