Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DŽUDI POĆERALA LEPOSAVIĆA Pod pritiskom ambasade SAD Krivokapić morao da smijeni omiljenog ministra!?

Zbog konsekvenci ovakve odluke, koje Vladu vode u haos i političku neizvjesnost, jasno je da Krivokapić odluku nije donio vođen ličnim i profesionalnim razlozima, već je postupak za razrješenje Leposavića pokrenuo pod ogromnim pritiskom crnogorske i regionalne javnosti, najavljenih peticija, građanskih protesta... Međutim, kako saznaje portal Aktuelno, presudan uticaj da Krivokapić donese odluku za razrješenje Leposavića došao je iz ambasade SAD u Podgorici na čelu sa ambasadorkom Džudi Rajzing Rajnke

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić pokrenuo je juče postupak razrješenja ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegove skandalozne izjave u kojoj je negirao da se u Srebrenici dogodio genocid.

Krivokapić je juče svečano ustvrdio da iza ove odluke nije stajao pristisak stranih ambasada, kao i da  odluku nije donio ”na bazi ucjena, pritisaka, komitskih skupova, stavova DPS-a, SDP-a, SD-a…”.

Međutim, kako saznaje portal Aktuelno, ova izjava je samo jedna u nizu laži premijera kojem je postala ustaljena praksa da manipuliše građanima.

Nije tajna da je Leposavić bio omiljeni Krivokapićev ministar jer je upravo on bio ključni čovjek u sprovođenju amaneta političko-ideološkog nalogodavca vlade Amfilohija Radovića. Taj amanet je ispunjen usvajanjem sramnih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojima je okupatorskoj Srpskoj crkvi legalizovana oteta crnogorska imovina i teritorija.

Zdravko Krivokapić: Presjeo mu američki viski…

Stoga i ne čudi što je najava smjene Leposavića dovela do žestoke krize vlasti i revolta svetosavskih glasača  koji su ovu vladu doveli na vlast.

Simijanović presudan za smjenu

Zbog konsekvenci ovakve odluke, koje Vladu vode u haos i političku neizvjesnost, jasno je da Krivokapić odluku nije donio vođen ličnim i profesionalnim pobudama, već je postupak za razrješenje Leposavića pokrenuo pod ogromnim pritiskom crnogorske i regionalne javnosti, najavljenih peticija, građanskih protesta…

Međutim, kako saznaje portal Aktuelno, presudan uticaj da Krivokapić donese odluku za razrješenje Leposavića došao je iz ambasade SAD u Podgorici na čelu sa ambasadorkom Džudi Rajzing Rajnke. Američka ambasada je ”sugerisala” Krivokapiću da bi bilo poželjno da povuče Leposavića, koji inače, kako je portal Aktuelno pisao važi za ”američkog čovjeka”, ne zbog Srebrenice, već zbog prisnih veza sa lažnim američkim diplomatom Stevanom Simijanovićem!

”Presudan uticaj da Krivokapić pokrene postupak za smjenu Leposavića imala je ambasada SAD u Podgorici, a razlog nije isključivo negiranje genocida u Srebrenici. Osnovni motiv zbog kojeg je administracija SAD u Podgorici na čelu sa Rajnke ‘nagovijestila’ da Leposavić treba da se povuče, su veze odlazećeg ministra sa lažnim dilplomatom Simijanovićem. SAD to nijesu mogle da mu oproste”,rekli su naši  dobro upućeni sagovornici.

Rajnke i Amfilohije: Što bi rekao Đedo na smjenu omiljenog ministra?

Afera sa lažnim američkim diplomatom Stevanom Simijanovićem, koji se infiltrirao u sam državni vrh kroz brojne kontakte koje je imao tokom višemjesečnog boravka u Crnoj Gori, uglavnom se vezuje za njegovo poznanstvo sa potpredjednikom Vlade Dritanom Abazovićem.  Veliki udio u cijeloj priči, međutim, imao je i odlazeći ministar pravde Leposavić.

Kako su ranije pisali mediji, osim više susreta sa Abazovićem i ostalim državnim funkcionerima, Simijanović je poziciju zaštićene ličnosti zaslužio prijateljstvom sa ministrom Leposavićem. Simijanović i Leposavić su drugovi još iz školskih dana koje su provodili u Baru, a prijateljstvo je nastavljeno kroz uzajamna pomaganja.

Da li će Vlada preživjeti?

Ostaje da se vidi da li će i Abazović ali i v.d. direktora ANB-a Dejan Vukšić doživjeti istu sudbinu kao Leposavić s obzirom da su i njih dvojica do grla umješani u aktivnosti usmjerene protiv saveznika iz SAD-a.

Leposavićeva smjena, sa druge strane, već je izazvala velike političke turbulencije kako u Vladi tako i u vladajućojoj većini i pitanje je da li će Krivokapić i njegov kabinet preživjeti razrješenje ministra pravde.

Građani u nekoliko crnogorskih gradova, takozvani petrol-litijaši – pristalice političke grupacije DF srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, juče su se okupljali u više crnogorskih gradova u znak protesta povodom odluke  Krivokapića.

Osim toga, protestovalo se i u Beogradu, a srpski tabloidi bliski predsjedniku Srbije osuli su baražnu paljbu po Krivokapiću, predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću koje već vide kao ”izdajnike srpstva”.

DF je već najavio da neće podržati smjenu Leposavića, a ako on ne bude smijenjen  u Skuptšini pitanje je da li će Krivokapićeva vlada ubuduće imati bilo kakav legitimitet.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Boka
06.04.2021-07:26 07:26

Opet bi neki da se bodu sa SAD. Nije baš pametno.

Svi smo srbi
06.04.2021-08:28 08:28

Mi smo srbi svi
Ni hrvati, nit sloveni
Mi smo srbi svi
Nema vise sta da se pise
Istorija i ta sranja nema vise
Ni manjina, albanaca i spartanaca
Mi smo srbi svi
Tako neko gore misli
Nisu bivsi komunisti
Ni extremi nisu oni
Umisljeni srpski su masoni
E ja necu biti SRBIN
Iz inata sad vi velim
Bicu Hriscan pravoslavac
Dok se nedje ne preselim
Crnogorac sa ponosom
Sirokoga tog Balkana
Iz plemena ili sa grana
Ali necu ja da trpim ovu muku
Ovaj stid, extremni su srbi sada
Sve nas zele uza zid

Ha20
06.04.2021-12:38 12:38

Hahaha , bocoljubu sta se mora nije tesko jel da, popi jednu za utjehu. Nadajmo se uskoro i tvome odlasku na istorijski otpad.

Konvertoti
06.04.2021-15:26 15:26

Svi smo srbi@. Budi sto oces .Ko ti brani. Ali to ti duhu i unutrasnjem zadovpljstvu nece pomoci no odmoci.

Za Ha2O
06.04.2021-15:34 15:34

U osnovnu skolu smo pjevali”Piješ vodu kao vo neznaš šta je H2O” Zato utvrdi tvoju oznaku.Tolerisemo tu nepismenost jer si veliki patriota i rodoljub ali obrati paz na n tvoje sifre i komentare koji u tvojim izdanjima samo kompromituje naš komitizam.

Ha20
06.04.2021-20:39 20:39
Reply to  Za Ha2O

Joj al su srbende navalile na mene a ja vam se za to zahvaljujem jer vidim da vam moji komntari bodu oci. Nego junace pokazi svoje pravo ime koje koristis na sajtu. Mada sam ubijedjen da znam ko si.

Ha20
06.04.2021-20:40 20:40
Reply to  Za Ha2O

Carapanu jeste li pjevali u OSNOVNOJ skoli ili u osnovnu skolu.

Gernsheim
06.04.2021-19:03 19:03

Baiden zvao Dzudi i reče makni to da ja ne dolazim i ode četnik apostol br:1 sad čekamo sledećeg….

Nikola
07.04.2021-04:22 04:22

Malo je to….ocekujem da mu najdemokratskija zemlja Amerika uskrati pravo na boravak i procera ga dozivotno napolje pa neka ide u srbistan na kazan sa sendvicima.

Dobar budi
07.04.2021-08:26 08:26

Krivom kaze Dzudi
Dobar budi
Da ne letis i ti hitno
Sad je ovo vrlo bitno
Da se balkan vas zapali
Dje su sada liberali
Demokrate u tri toma
Ajde Krivi śedi doma