Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Džaković odgovorio DF: Život je moguć i bez fotelje

Džaković kaže i da objekat na ostrvu Sveti Nikola, nije u njegovom vlasništvu

Nezavisni odbornik u Skupštini Opštine Budva Stevan Džaković poručio je DF-u da su izbornu volju prekrojili još 2017. godine. Funkcionere Fronta pozvao je da, kako kaže budu više građani, a malo manje funkcioneri, jer kako dodaje, život je moguć i bez fotelje.

Stevan Džaković

Džaković kaže i da objekat na ostrvu Sveti Nikola, nije u njegovom vlasništvu.

“Međutim, za razliku od tog objekta, odbornički mandat zakonski pripada Stevanu Džakoviću, te sam tako jedini jegov vlasnik. Niko ne može, po bilo kom osnovu, pozvati birača na odgovornost zbog glasanja, niti od njega tražiti da kaže za koga je glasao ili zašto nije glasao. (član 2. Zakona o izboru odbornika i poslanika), odbornik, odnosno poslanik opredjeljuje se i glasa po sopstvenom uvjerenju, odbornik, odnosno poslanik ne može biti opozvan. (član 5. Zakona o izboru odbornika i poslanika)”, naveo je Džaković u izjavi za medije.

Krivičnu prijavu SDT-u, kako navodi, sastavljao je mladi čovjek koji za sebe tvrdi da nije građanin već funkcioner, čovjek koji ne krije nekakav iracionalni strah od Budve i njenih stanovnika.

“Koji nije za vrijeme od kada je sjeo u fotelju funkcionera ni jednom ustao iz nje i prošetao rivom. Da jeste, i da se upoznao sa ljudima saznao bi više o subjektu prijave koju je pisao. Ta prijava, ko hoće da pročita između redova, pored toga što je plod frustracije njenog autora Budvom i Budvanima, na prvom mjestu je poruka Careviću. Dokaz za to je uplitanje osoba poput Šinavatre i Deripaske u tekst prijave, ali ne u namjeri da se dodvori Careviću čiji brat ima problem sa Deripaskom u vezi plaže Ploče, kako to izgleda na prvi pogled, već upravo suprotno, da bi mu se poslala poruka da Front sa posebnom pažnjom prati njegove privatne pegovore sa Vladom. Te da se plaše ishoda tih dogovora i mogućnosti da Carević zbog porodičnog interesa odustane od politike. Front u Budvi nije spreman za takav ishod. Međutim, spremni su da mu prirede ukoliko donese takvu odluku, ovo šta su demonstrirali poslednjih dana”, navodi Džaković.

Otuda, kako dodaje, i priča o političkoj korupciji. “Optužuju mene a posredno opominju Carevića da slučajno ne uradi ono što odavno najavljuje i vrati se biznisu”, ističe Džaković.

Koordinator svih dešavanja, kako ističe, primijenio je isprobanu jednačinu, zavaditi i posvađati cijelu Budvu, a “zatim se nametnuti kao branitelj u ovom slučaju, navodno, izborne volje građana”.

“Zato je bilo važno naružiti sliku grada koji stvara mogućnosti, i za kaznu ga svesti na nivo neke zabiti, uništiti imidž te “samozvane” metropole, od čijeg se imena mnogim političkim prvacima u Podgorici odmah zavrti u glavi. Oni nemaju pojma da je zarađivanje novca u Budvi težak rad, da je u svojim tridesetim godinama moja generacija imala i po petnaest ljeta radnog staža, da nije lako gaziti vreo pijesak i prodavati krofne, na primjer, ili nositi suncobrane, ili po cijelu noć usluživati goste dok se svi ostali odmaraju i zabavljaju. Taj koordinator, koji je doveden da nadzire upravo Carevića, je u znak zahvalnosti prema gradu u kojem je dobio priliku da se pozitivno promoviše, organizovao uništavanje imovine toga grada, instruisao mlade ljude da umjesto njega gađaju policiju kamenicama i dimnim bombama, dovodio ih svjesno u opasnost, jer odlično zna šta znači napad na službeno lice.Očigledno bio jedan od dirigenata linčom nad Vladimirom Bulatovićem samo zato što je u tom tenutku bio vršilac funkcije predsjednika Opštine”, ističe Džaković.

On kaže i da neko ko predvodi litije, ko vjeruje i moli se Bogu, organizuje napad “sto na jednoga”.

Isiče da su dešavanja u Budvi bila koordinisana akcija, neke službe.

“Što se prekrajanja izborne volje tiče, vi ste izbornu volju prekrojili još 2017. godine. Nema tog medijskog izvještaju sa vaših nastupa u kojem se moje ime pominje kao člana koalicije. Nijeste pretpostavili da ću vam biti potreban, šta li? Ako sam bio član vaše koalicije zašto ste na lokalnom mediju zabranili moja gostovanja? ‘’Pazi kakav kamen odbacuješ, da ne postane ugao nove kuće.’’ davno je rečeno. I odlučite se, da li sam izdao birače kako besomučno ponavljate, ili sam podijelio porodice, ne može i jedno, i drugo. Jer ako nema nikog na mojoj strani, kako je podjela moguća?”, ističe Džaković.

Odbornik Džaković optužuje DF za napade na njega.

“Žalim zato što ste u atmosferi linča, kada ste angažovali desetine vaših pristalica da prate mene i članove moje porodice, da nas fotografišu kako bi vaši portali mogli da konstruišu priče na našu štetu, i upućuju nam prijetnje, kada me pola familije opominje da se dotjeram ako izlazim na sopstveni balkon jer se snima, kada u pet ujutru šaljete vaše sinove da vrište ispod mog prozora, pokazali svoje neumiveno lice zbog kojeg me pola grada pita kako sam, uopšte, mogao da budem sa Frontom. Budite malo više građani, a malo manje funkcioneri, život je moguć i bez fotelje”, zaključio je Džaković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
01.07.2020-17:02 17:02

Stevane Dzakovicu onaj dan kad je smijenjen “mazac u firmi Carinvest”Bato Carevic,a na njegovu molbu i “plakanje”da ga prime Simovic,Radunovic,Nemanja Katnic i drugi po pitanju otete Drzavne imovine na Krimovici i nezakonito sagradjenih objekata na istoj plus plaza “Ploce”,samo sto nije tamo zaplakao,toliko boleci Bato pa cak rece da mu to legalizuju i da ce njegova firma “srusiti neki objekat radi javnosti”ali tamo NIKOGA ne “zaboljese Batove “suze”i kukanje.E to je Bato NI VINO NI VODA,ali je “zakucao fotelju”za “obraz”.