Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Džaković: Amfilohije tražio da podržim Demokratski front i Demokrate

“Mi smo se sreli u Podgorici, u Hramu, to je bilo neposredno pred ulazak Crnogorske (u vlast). Kad su dobili kvorum, ja im više nijesam bio potreban da bi održali vlast. Sastanak je trajao sat, Amfilohije je tražio da podržim te mlade momke (Demokrate i ove što su sad došli) i Carevića, pošto on smatra da su jako pošteni i dobri i da im treba dati šansu”, kazao je Džaković

Gostujući u emisiji “Živa istina”, nezavisni odbornik u budvanskom parlamentu Stevan Džaković kazao je da mu je 2018. mitropolit Amfilohije tražio podršku za, kako je naveo, “Carevića i mlade momke”.

Džaković

“Mi smo se sreli u Podgorici, u Hramu, to je bilo neposredno pred ulazak Crnogorske (u vlast). Kad su dobili kvorum, ja im više nijesam bio potreban da bi održali vlast. Sastanak je trajao sat, Amfilohije je tražio da podržim te mlade momke (Demokrate i ove što su sad došli) i Carevića, pošto on smatra da su jako pošteni i dobri i da im treba dati šansu”, kazao je Džaković.

Kako je naveo, tada – posljednjeg dana roka pred prinudnu upravu – Amfilohije nije znao da će Crnogorska dati podršku vladajućoj koaliciji, te da im je bilo potrebno da imaju rezervu “da ne može da se desi da izgube vlast”.

Podsjetimo, Džaković je 2018. uslovio dalju podršku lokalnoj vlasti zahtjevom da stranke koje čine vladajuću većinu u Budvi pokrenu u Skupštini Crne Gore izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika što je tadašnja budvanska vlast odbila da učini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve