Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

DVOSTRUKE IGRE SVETOSAVSKIH KONVERTITA Kome je u interesu da spašava nesposobne kadrove otporne na promjenu režima?

Nakon što je Kordić osudila Kovačevićevo negiranje genocida i pozdravila rezoluciju o Srebrenici, to je imalo pozitivan odjek u Briselu. Kordić je bila prva na ''listi za odstrjel'' u Vladi zbog katastrofalnih rezultata, što je bila i sugestija iz međunarodne zajednice. Stoga se spekuliše da je ovakvom izjavom, odnosno osudom genocida i kritikom četnika na čelu opštine Nikšić, pokušala da se zaštiti da ne bude smijenjena.

Glavna pregovaračica sa Evropskom unijom Zorka Kordić poznata je kao jedan od brojnih svetosavskih kadrova bivše vlasti koji je uspješno prebrodio tranziciju od bivše pro-evropske vlasti i prilagodio se velikosrpskim, teokratskim standardima trenutne klerikalne vlade diletanata.

Kordić zna kako se igra dupla igra, i svoje skromne mogućnosti koristi da bi se dodvorila svakoj političkoj strukturi, kako sadašnje tako i bivše vlasti.

Na njenom primjeru jasno se može vidjeti kako konvertiti bivšeg režima lagano egzistiraju i uspijevaju da zadrže svoj uticaj bez obzira na političke promjene. I ne samo to, već se, prema informacijam do kojih smo došli, po svemu sudeći sprema borba opskurnog dijela bivšeg i aktuelnog režima za konvertitske ”resurse”.

Neprijatnosti zbog osude negiranja genocida

Kordić je u prošli petak nakon sjednice Odbora za evropske integracije prošla kroz golgotu kritika od strane njenih trenutnih svetosavskih saboraca i nalogodavaca.

Kordićka kritikovala četnika Šubaru, što je skupo koštalo

Ona je na sjednici kazala da je saglasna sa stavom potpredsjednika Demokratske partije socijalista Jevta Erakovića ”da predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević treba da snosi profesionalnu odgovornost zbog negiranja genocida”.

Prema saznanjima portala Aktuelno, nakon ovog poteza Kordić je dobila žestoke kritike od predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića.

”Osim što je Carević kritikovao zbog ovakvog stava prema Kovačeviću, zvali su je Grbljani, odakle je Kordić porijeklom. Pritisak je u određenim momentima dolazio do granice prijetnji, da je Kordić plakala na poslu. Pravdala se svima kako nije znala da se sjednica Odbora za evropske integracije prenosi uživo. Nakon toga su je ‘njeni’ svetosavci i četnici još oštrije napali u stilu ‘ko zna što još pričaš kad se ne snima”, kazali su izvori portala Aktuelno bliski vrhu Ministarstva vanjskih poslova.

Izjava za politički spas

Kako pouzdano saznajemo, nakon što je osudila Kovačevićevo negiranje genocida i pozdravila rezoluciju o Srebrenici, to je imalo pozitivan odjek u Briselu. Kordić je bila prva na ”listi za odstrjel” u Vladi zbog katastrofalnih rezultata, što je bila i sugestija iz međunarodne zajednice. Stoga se spekuliše da je ovakvom izjavom, odnosno osudom genocida i kritikom četnika na čelu opštine Nikšić, pokušala da se zaštiti da ne bude smijenjena.

Bivši političar Milan Roćen: Dovođenje svetosavskog kadra u Ministarstvo vanjskih poslova mu se dobro isplatilo

”Spekuliše se da je Kordićkin politički otac, koji je doveo u diplomatiju, bivši političar i ministar vanjskih poslova Milan Roćen ‘naručio’ pitanje o negiranju genocida u Srebrenici na Odboru da bi dobila politički ‘zicer’ i zaštitu međunarodne zajednice zbog ovakvih stavova. Sad je njena pozicija ojačana, iako je trebala da ide jer je najgori kadar u Vladi”, rekli su naši dobro obaviješteni izvori.

Razloge za ovakvu akciju spasavanja najgoreg kadra u Vladi koja se i onako ističe po nesposobnim funkcionerima i diletantima, treba tražiti u interesima pojedinih struktura bivše vlasti.

”Jasno je da se trenutna Vlada klima i da je veoma moguć povratak DPS-a na vlast. Bivši političar Milan Roćen i dalje nastoji da vuče konce iz sijenke, pa stoga želi da podrži svoje svetosavce da opstanu i u narednoj Vladi koja bi bila bez DF-a. Ovo može biti dokaz za spekulacije da je upravo Zorka Kordić po Roćenovom nalogu minirala bivšeg ministra Aleksandra Andriju Pejovića i odavala informacije dijelu NVO”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Grbaljska veza dvostrukog igrača

Iako Kordićka slovi za Roćenovo kadrovsko rješenje, ona je odavno poznata kao dvostruki igrač. Jer dok je radila protiv Pejovića zaštitila se tako što se povezala sa bliskim saradnikom bivšeg premijera Duška Markovića – Blagojem Gledovićem, koji je boravio u Misiji u Briselu.

”Tako je osigurala mjesto pomoćnika generalnog sekretara GSV, nakon gašenja Ministarstva evropskih poslova, iako su njena podobnost i znanje svima bili krajnje upitni. Čak se spekulisalo da je otvoreno radila protiv predsjednika DPS-a Mila Đukanovića iako je jedno vrijeme bila aktivista DPS i ucjenjivala zaposlene da glasaju ovu partiju”, rekli su naši izvori.

Marko Bato Carević: Da li je kao benefit svojim konvertitima obećao ljetovanje u ”Guči na moru”?

Ipak, kad su počele da se organizuju političke litije, proradila je grbaljska svetosavska veza sa prvim čovjekom Budve Markom Batom Carevićem koji ju je aktivirao kao svetosavskog spavača postavljenog od Roćena.

Odavala podatke o letovima Đukanovića

Kako saznajemo iz dobro obavještenih izvora,  Kordićka je odavala detalje o letovima predsjednika Mila Đukanovića i raznim drugim podacima opskrbljivala NVO i pojedine prosrpske medije.

”Tu logističku podršku kao spavač je pružala i u vrijeme dok su trajali protesti zbog afere Koverta. Koliko je dvolična osoba ne čudi da je opet promijenila stranu i premijera Zdravka Krivokapića špija svom primarnom nalogodavcu Roćenu i prenosi pikanterije iz njegovog kabineta”, navode naši izvori.

Upravo je Kordić “gurnula” šeficu Krivokapićevog kabineta Ivanu Malović da odgovori na pitanje koje je prirodno u njenoj nadležnosti, a koje je postavio sef kabineta Predsjednika Đukanovića Miodrag Radović – zašto nije formiran pregovarački tim ni sedam mjeseci nakon formiranja Vlade? Takvo postupanje je krajnje degutantno, a neformiranje pregovaračkog tima govori o potpunoj nesposobnosti Kordić.

Kako navode naši izvori, Kordić je spremna na sve samo za sopstveni interes, a samo je jedna od mnoštva konvertita za koje će se boriti strukture bivše i trenutne vlasti. Kako će se završiti zakulisne igre i mahinacije koje vode sadašnja vlast i djelovi bivšeg režima ostaje da se vidi u narednom periodu.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
19.07.2021-13:52 13:52

Veoma interesantan lik. Pitajte je šta je dobila pred izbore: stan, kredit itd? Pitajte je je li pisala govore Milutinu Simoviću? Mnogo mutan lik.

Dukljanin
19.07.2021-14:16 14:16

Milan Roćen je mnogo, mnogo … mutniji lik od ove Kordić. On je bio savjetnik Radovana Karadžića.

cetinje
19.07.2021-18:35 18:35
Reply to  Dukljanin

Mogao je Milan biti kad je to bio i naš predsjednički kandidat “svjetski naučnik” Dragan Hajduković koji je podmićivao ljude iz američke administracije.

Dana
19.07.2021-17:55 17:55

Ova zena je pravi uhljeb bez osnovnog znanja, zalosno ko nam radi u drzavne institucije. Jednom sam pokusala da je slusam medjutim ona vise mlati rukama nego sto ista progovori. Podsjetila me je na pokojnog Momira Bulatovica, prica a nista ne kaze, razlika je sto ova grana rukama ko da komarce cera!

raz
19.07.2021-20:07 20:07

Pozabavite se malo konvertitima u MF