Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đurović: Zaustavićemo budvanizaciju Tivta

Nakon potvrđivanja izborne liste Socijaldemokratska partija počinje izbornu kampanju za lokalne izbore u Tivtu koju će vodili pod sloganom “Odbranimo Tivat”, kazao je predsjednik OO SDP Tivat Aleksandar Đurović

Nakon potvrđivanja izborne liste Socijaldemokratska partija počinje izbornu kampanju za lokalne izbore u Tivtu koju će vodili pod sloganom “Odbranimo Tivat”, kazao je predsjednik OO SDP Tivat Aleksandar Đurović.

Aleksandar Đurović

“Cilj kampanje je da dobijemo podršku građana za naš program “Obranimo Tivat”, ali i da zaustavimo pogubnu politiku neodgovronih političara na vlasti, koji po nalogu svojih partijskih šefova rasprodaju i uništavaju naše resurse. Iz tog razloga ovi izbori su referendum o nezavisnosti Tivta, borba za naše pravo da odlučujemo o svojoj budućnosti. Mi iz SDP-a ćemo zajedno sa građanima, zaustaviti “budvanizaciju” Tivta koja prijeteći da trajno ugrozi prostor kao jedan od naših najznačajnijih resursa za razvoj”, kazao je Đurović.

Kako je istakao, budžet opštine Tivat daje mogućnost finansiranja svih potreba, kada bi se koristio u interesu građana.

“Ali kada vlast doživljavate kao plijen, a ne mogućnost da radite u javnom interesu, onda se najbogatijima poklanjaju miliioni, dok građani humanitarnim akcijama kupuju medicinska sredstva”, navodi Đurović.

Prema njegovim riječima, postojeća vlast, bez ikakve vizije razvoja saobraćajne infrastrukture, planira širenje magistrale kroz Tivat, čime osim što ne rješavaju saobraćajni problem, jer čitav magistralni saobraćaj i dalje prolazi kroz centar Tivta, bespotrebno troše milionska sredstva i ugrožavaju imovinu naših sugrađana koji žive uz magistralni put.

“Umjesto toga SDP će obezbijediti izgradnju obilaznice oko Tivta, kako bismo rasteretili saobraćaj kroz sami centar grada, zaštitili imovinu naših sugrađana i istovremeno učinili atraktivnim zemljište u zaleđu kroz koje se planira obilaznica. Posebnu brigu posvetićemo uređenju obalnog područja, gradskih plaža i lučice Kalimanj, gdje je neophodno obezbijediti uslove za potrebe lokalnog stanovništva”, ističe Đurović.

Naglašava da Tivat mora stvarati uslove za razvoj turizma, ali ne smije i ne može zaboraviti potrebe sopstvenog stanovništva.

“Tivćanke i Tivćani ne mogu biti “višak” i nepotrebni u sopstvenom gradu”, poručuje Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve