Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Rezultat Crne Gore pokazuje da nijesmo zaustavljeni

Ona je na na panelu "Predsjedavanje EU 2020: Pogled u budućnost" istakla da su hrvatsko predsjedavanje EU i njihovi rezultati završeni na najlješi način, a da je Crna Gora dobila zasluženu političku odluku - međuvladinu konferenciju nakon 18 mjeseci

Rezultat Crne Gore pokazuje da nismo blokirani i zaustavljeni, da su integracije važne i da o njima treba da razgovaramo i da se posvetimo tom procesu, poručila je Gordana Đurović, predsjednica Crnogorske panevropske unije.

Gordana Đurović

Ona je na na panelu “Predsjedavanje EU 2020: Pogled u budućnost” istakla da su hrvatsko predsjedavanje EU i njihovi rezultati završeni na najlješi način, a da je Crna Gora dobila zasluženu političku odluku – međuvladinu konferenciju nakon 18 mjeseci.

Glavni pregovarač Crne Gore sa EU, Aleksandar Drljević, naveo je da je prethodna polovina godine bila je jako dinamična sa velikim brojem izazova.

“Možemo biti zadovoljni jer je ovaj period pokazao da je solidarnost na prvom mjestu, a da je prijateljstvo i partnerstvo sa EU prisutno, poručio je Drljević.

“Ako nastavimo da sarađujemo i da zajedno rješavamo izazove, doprinijećemo daljoj integraciji i jačanju zajedništva i na nivou EU i sa državama kandidatima”, kazao je Drljević na panelu.

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Robert Hajnrih Veber, kazao je da niko nije mogao da predvidi krizu.

“Sada imamo pred sobom ogroman zadatak oporavka tokom predsjedavanja, moramo finalizovati i Bregzit i baviti se godišnjim finansijskim okvirom koji je povezan sa oporavkom”, poručio je on.

Na panelu se razgovara o rezultatima hrvatskog i planovima njemačkog predsjedavanja EU, u kontekstu evropske perspektive Zapadnog Balkana, aktuelnoj situaciji u EU, kao i planovima i obavezama Crne Gore u nastavku pregovaračkog procesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve