Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đurović: Odbranom grada dobićemo jak Tivat kao dio jake Crne Gore

Godine vladanja bez solidarnosti i otuđivanja naših zajedničnih dobara najbolje su na svojoj koži osjetili građani Bok, kazao je danas u Tivtu Aleksandar Đurović nosilac liste “SDP – Odbranimo grad”

Vrijeme pandemije naučilo nas je da solidarnost, kao osnovna vrijednost demokratskih društava, nema alternativu. Mjeseci koji su iza nas pokazali su nam da je pomoć koju ćemo najprije dobiti ona koju dobijamo kada brinemo jedni o drugima. Godine vladanja bez solidarnosti i otuđivanja naših zajedničnih dobara najbolje su na svojoj koži osjetili građani Bok, kazao je danas u Tivtu Aleksandar Đurović nosilac liste “SDP – Odbranimo grad”.

foto SDP

“Umjesto valorizacije najvažnijih crnogorskih dobara svjedočili smo njihovoj devastaciji. Umjesto kredibilnih investitora koji poštuju zakone naše države dobili smo tajkune koji su bezočno iznosili profit iz naših preduzeća koja su im prethodno poklonjena u bescjenje. Dobili smo strane lokalne investitore koji ne plaćaju poreze i dažbine opštinama i državi”, rekao je on.

Prema njegovim riječima ovakva praksa mora da prestane i dodaje da je SDP već 30 godina prvi na liniji odbrane crnogoraskih resursa i “kao takvima naša je obaveza da kažemo da će se ovoj praksi aktuelne vlasti reći – Dosta”.

“Tivćani više neće dozvoliti otuđenje onog što je naše to su dobra koje moraju koristiti svima. Zato smo i danas ovdje. Prvi smo tražili da se čuje glas Tivćana u vezi sa privatizacijom aerodroma. Nastavićemo da dižemo naš glas protiv ove privatizacije. Odbranićemo Aerodrom! Aerodrom treba da obezbjedi bolji i kvalitetniji život građanima a ne dodatan luksuz tajkunima bliskim vlasti. Od njegovog profita treba da izgradimo novu regionalnu bolnicu za stanovnike Boke i Budve, obilaznicu oko grada, šetalište duž obale našeg grada da završimo sistem odvoda kanalizacije i otpadnih voda. Glasom za SDP 30. avgusta Odbranićemo grad! poslaćemo praksu tajkunske privatizacije u prošlost i učiniti da državni resursi služe svima jer i pripadaju svima. Odbranom grada dobićemo jak Tivat kao dio jake Crne Gore jer samo kao takva može biti dobar dom za sve svoje građane”, zaključio je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve