Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurašković: SDP se neće puno uzrujavati šta misli URA

On je poručio da ukoliko je URA samostalni politički subjekt neka sama procjeni ko sve treba da učestvuje u okviru koordinacije sa pokretom “Odupri se”

Nakon što je izvršni direktor URA-a Zoran Mikić kazao da je zbog SDP-a upitan sastanak parlamentarne opozicije i predstavnika pokreta Odupri se, reagovao je Nikola Đurašković predsjednik Socijaldemokratske partije Cetinje.

On je poručio da ukoliko je URA samostalni politički subjekt neka sama procjeni ko sve treba da učestvuje u okviru koordinacije sa pokretom “Odupri se”.

“Što se SDP-a tiče nećemo se puno uzrujavati šta misli URA i zašto joj je politika Snežane Jonice i bivšeg portparola Srđana Milića bliža nego SDP. Ako misle da jedna partija može da ucjenjuje sve ostale zbog jedne fotelje i ako im je kao suverenističkoj partiji bliža politika Snežane Jonice od političkih stavova SDP i predsjednice OO URE u Kotoru, koji su bili neuporedivo oštriji nego SDP, o načinu vladanja gradonačelnika Kotora. Ako mislite da se vlast brani na ulici vrijeđanjem i megafonima, umjesto razgovorom koji se izbjegava – srećno bilo”, kazao je Đurašković.

On je istakao da, su iz URA-e jedva dočekali da pomenu “fabrička podešavanja”, a vjerujem da nijesu zaboravili Darkove  narandžaste kravate ili podešavanja Snežane Jonice i bivšeg portparola Srđana Milića.

“Na ta politička “fabricka podešavanja” SDP neće sigurno. Možemo sarađivati sa svima ako se međusobno poštujemo i ako poštujemo demokratska načela upravljanja a ne logiku “ja sam gradonačelnik” i o svemu sam odlučujem a da ne pitam koalicione partnere. Ta vrsta logike je prošlost. Međutim ukoliko neko misli da se na ovaj način odnosi prema aktivnostima koje treba zajednički da se koordiniraju, neka mu je sa srećom, pogotovo što se tiče SDP-a”, dodaje on.

Đurašković poziva da partije obnove principijelni dijalog unitar opozicije.

“Ako to ne želite recite ali budite uvjereni da SDP neće više ćutati na politička “lešinarenja” pojedinaca iz opozicije”, naglasio je on.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve