Šef Odborničkog kluba SDP u Skupštini Prijestonice Nikola Đurašković poručio je gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Kašćelanu da mu je žao što je njegovo pismo doživio kao političko nadmetanje, jer mu to zaista nije bila namjera, i što je na njega odgovorio čisto politički ne analizirajući suštinski značaj mjera koje je predložio, a koje su i više nego neophodne.

Nikola Đurašković

Saopštenje Đuraškovića prenosimo u cjelosti

Zbog građana Cetinja mi je žao što sam prinuđen na javnu razmjenu stavova ovim povodom ali to je zato što Vi ne pokazujete spremnost da otvorite dijalog u koji bi uključili sve parlamentarne partije, sindikat, NVO sektor i pojedince koji bi imali puno toga pametnog da kažu.

Cijeneći da nije momenat za političkim prepucavanjem ja se neću baviti Vašim radnim mjestom kao Vi mojim, niti brojnim radnim mjestima koja Vas okružuju i primaju platu na teret građana Cetinja i u ovim kriznim mjesecima, nego ću Vam postaviti nekoliko konkretnih pitanja.

Da li znate koliko je poslovnih subjekata sa Cetinja obustavilo aktivnosti shodno mjerama NKT koji su ionako na ivici opstanka? Da li znate koliko naših sugrađana radi u sektoru ugostiteljstva i drugim sektorima čiji je rad obustavljen? Da li znate da dobar dio njih neće moći da primi platu, plati vodu, struju, stanarinu?

Da li znate koliko je naših sugrađana na ivici egzistencije? Koliko je nezaposlenih ili koliko penzionera prima penziju nižu od 150 eura? Ne mislite valjda da će mjera poput umanjenja komunalne takse za zauzimanje javne površine nekom pomoći da preživi ili spasi svoj biznis?! Uostalom, ko će je i platiti? Kako mislite da bilo koji ugostitelj to plati kada je zatvoren?

Imate i dalje otvorenu priliku da pokrenete dijalog o neophodnim mjerama i uputimo zajedničku inicijativu da se sredstva iz kapitalnog budžeta Zakona o Prijestonici preusmjere za ovu namjenu, jer i Vi i ja znamo da to uz dobru volju i dogovor nije nikakav problem.

Zato pokrenite dijalog kako bi definisali neophodne mjere za podršku građanima i spasili što se još uvijek može spasiti, jer je situacija krajnje zabrinjavajuća.

Gradonačelniče Kašćelan, budite gradonačelnik svih građana, pružite ruku i pokažite državničkuvodgovornost u momentu koji zahtijeva takav pristup zbog Cetinja i svih naših sugrađana.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve