Cetinjska vlast nema kapaciteta za planiranje projekata i to se najbolje vidi po tome što nekih projekata koji su bili u planu razvoja za 2018. i ovu godinu sada za 2020. uopšte nema, a da njihova realizacija nije ni započeta, tvrdi Nikola Đurašković odbornik OO SDP Cetinje.

Nikola Đurašković

Kako je istakao, sjednica Skupštine Prijestonice na kojoj se juče raspravljalo u Programu razvoja Prijestonice na najbolji način je pokazala nesposobnost i limitiranost lokalne vlasti kad je u pitanju realizacija projekata od značaja za naš grad.

“Gospodo iz vlasti, imate pare koje ne umijete da potrošite. To nije samo stav odborničkog kluba SDP, to je sve češće stav koji se čuje sa visokih državnih adresa kada se komentarišu dostignuća Zakona o Prijestonici i Programa razvoja Prijestonice za prethodne, a bojim se i za tekuću godinu.  Kada, gradonačelniče, kažete da od početka realizacije nekog projekta do uvođenja bagera treba da prođe devet mjeseci neko vas je jako pogrešno informisao, da li želeći da stvori alibi za sopstvenu neodgovornost i loše rezultate ili iz nekog drugog razloga je tema koju vi treba da analizirate i kojom vi treba da se pozabavite”, navodi Đurašković.

Kako tvrdi, određeni projekti su naprasno nestali iz programa, kao što je izgradnja postrojenja za tretman otpadnih voda koja se više i ne spomineu.

“Najveći broj projekata se prepisuje iz godine u godinu a da njihova realizacija izostaje ili se realizuju poput gradskog stadiona na kojem radi pet do sedam radnika. Nema ni podataka koliko je priprema tih projekata, koji su sada izostavljeni i nerealizovani, koštala poreske obveznike niti ko je odgovoran za propuste u Opštini koja je dužna 38 miliona eura. Zbog toga su ovakve rasprave idealne da se podvuče crta i javno saopšti da je lokalna vlast do sada bila nesposobna da riješi probleme grada, čak i uz veoma izdašnu pomoć države i krajnje je vrijeme da se tome stane na put, kako bi Cetinje konačno krenulo naprijed”, zaključio je Đurašković.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve