Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Đukanović se sastao sa vladarom Dubaija

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa Šeikom Mohamedom bin Rašidom Al Maktumom, premijerom i potpredsjednikom UAE i vladarom Dubaija

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa Šeikom Mohamedom bin Rašidom Al Maktumom, premijerom i potpredsjednikom UAE i vladarom Dubaija.

Milo Đukanović, Mohamed bin Rašid Al Maktum

Kako je navedeno u saopštenju, Đukanović je zahvalio Al Maktumu za značajnu pažnju koju posvećuje Crnoj Gori i realizaciji važnih investicionih projekata koji doprinose ekonomskom razvoju zemlje.

”On je iskazao visoke ocjene za kvalitet odnosa zasnovanih na saradnji i povjerenju. Predsjednik Đukanović upoznao je premijera Al Maktuma sa aktuelnim pozicijama Crne Gore, stabilne zemlje i društva koje se intenzivno modernizuje. Posebno je istakao posvećenost dinamičnom ekonomskom razvoju i otvorenost za strane investicije, ne samo zbog finansijskog ulaganja već i zbog transfera znanja i podizanja nivoa kvaliteta  turističke ponude”- navedeno je u saopštenju.

Ukazao je na značaj još bolje saobraćajne povezanosti Crne Gore sa Emiratima i drugim međunarodnim destinacijama.

”U tom smislu Dubai može biti recept za razvoj i povezanost sa svijetom”- kazao je on.

Al Maktum je kazao da je Crna Gora bliski prijatelj Emirata i da postoje značajne šanse za još intenzivniju saradnju.

”Crna Gora ima odličan investicioni ambijent i rado ćemo doprinijeti njenom razvoju i jačanju atraktivnosti destinacije”- kazao je Al Maktum.

U okviru zvanične posjete, Đukanović je položio vijenac na spomenik palim borcima Wahat Al Karama i obišao istoimeni memorijalni centar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve