Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović povodom Dana DPS: Pobjeda na izborima pružiće nam priliku da očuvamo stabilnost

Demokratska partija socijalista je politička snaga koja je predano, osmišljeno, pregalački i beskompromisno mijenjala Crnu Goru, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović povodom Dana partije, saopšteno je iz DPS-a

Demokratska partija socijalista je politička snaga koja je predano, osmišljeno, pregalački i beskompromisno mijenjala Crnu Goru, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović povodom Dana partije, saopšteno je iz DPS-a.

foto Arhiva

“Uprkos brojnim opstrukcijama i preprekama, uvijek smo slijedili našu viziju o državi etničkog sklada, socijalne pravde, vladavine prava i ekonomskog prosperiteta, usmjerenoj ka evropskim i evroatlantskim ciljevima. Uvijek je nacionalni interes opredjeljivao naše planove, od kojih su emancipacija Crne Gore i usvajanje vrijednosti razvijenih demokratskih društava, bili jedni od najvažnijih”, naveo je Đukanović.

Ovogodišnji Dan partije proslavljaju, kako je kazao, u godini obilježenoj novim izazovom – globalnom pandemijom koronavirusa COVID 19, sa kojom su se zdravstveni sistem, Vlada, sve institucije sistema i građani, naveo je Đukanović, suočili na organizovan, visoko profesionalan i odgovoran način.

“I Demokratska partija socijalista, prilagodila je obilježavanje svog praznika okolnostima koje prate zdravstvene i epidemiološke mjere. Neće biti uobičajenog prijema, ni prigodnog govora. Zato ovim putem svima čestitam Dan partije i zahvaljujem na iskrenoj saradnji ispunjenoj međusobnim povjerenjem, vrijednim radom partijskih organa na svim nivoima, i svih nas pojedinačno, u cilju ispunjavanja ključnih programskih prioriteta.

U godini za nama uspješno smo okončali rad na partijskim izborima koji su rezultirali organizacijom Kongresa na kojem je izabrano novo partijsko rukovodstvo. Sposobnost da se kao partija kontinuirano mijenjamo i pratimo potrebe vremena u kojem živimo, omogućava nam da bolje od naše političke konkurencije sagledavamo ono što su prioriteti u daljem razvoju državne politike”, kazao je Đukanović i dodao:

“Pred nama je sada novi izazov – da sačuvamo i dalje snažimo dosadašnja postignuća i da uporedo s tim kontinuirano unaprijeđujemo kvalitet života naših građana. Ostvarenjem ovih ciljeva zaokružićemo višedecenijsku misiju ove generacije i našim potomcima ostaviti bolju, snažniju i prosperitetniju Crnu Goru.

Dodatan izazov u narednom periodu predstavljaće otklanjanje socijalnih i ekonomskih posljedica izazvanih globalnom pandemijom novog koronavirusa, što ćemo najuspješnije obaviti nastavkom započetih kapitalnih investicionih projekata i unaprijeđenjem ambijenta za novi razmah biznisa. U proteklim decenijama pokazali smo sposobnost da i u najtežim vremenima uspješno upravljamo i odgovaramo na izazove i okolnosti koje su nam domaće i regionalne političke prilike nametale, sa uvijek jasnom vizijom budućeg razvoja Crne Gore”.

Tako će, ne sumnja Đukanović, biti i ovoga puta.

“Pobjeda na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima pružiće nam priliku da upravljamo složenom ekonomskom situacijom i očuvamo stabilnost uprkos kontinuiranim i stalnim nasrtajima i pokušajima destabilizacije društvenih prilika. Zato nam u narednim mjesecima svima mora biti prioritetan cilj angažman u kampanji koja je pred nama, kako bismo još jednom, zajednički, trijumfovali, i na taj način očuvali put daljeg razvoja Crne Gore na evropskom kursu i ostvarili i druge strateške prioritete državne politike. Nezavisna, stabilna, multikulturna, ekonomski prosperitetna i evropska Crna Gora je životno djelo ove generacije. Zato je moramo odlučno odbraniti i od aktuelnih nasrtaja i učiniti boljim mjestom za život svih građana.

Dragi prijatelji, još jednom Vam hvala što svojim predanim radom i posvećenim odnosom prema partijskim obavezama, doprinosite ostvarenju svih ovih rezultata”, naveo je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve