Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Đukanović odgodio izbore u Tivtu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o odgađanju izbora u Tivtu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o odgađanju izbora u Tivtu.

Milo Đukanović

”U Odluci o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat (,,Sl. list Crne Gore”, br. 7/20 i ,,Sl.list Crne Gore – opštinski propisi”, br. 5/20) tačka 2 mijenja se i glasi:
,,2. Izbori za odbornike u Skupštini opštine Tivat održaće se u roku od 90 dana od dana prestanka naredbi nadležnih organa kojima su uvedene mjere za sprječavanje unošenja u Crnu Goru, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa.’’
2. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u ,,Službenom listu Crne Gore’’ i u ,,Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi”, saopšteno je iz njegovog kabineta.

U obrazloženju Đukanović navodi da, cijeneći postojeću epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, i imajući u vidu Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa, koje je, saglasno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, donijelo Ministarstvo zdravlja na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučio je da odgodi održavanje izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat.

”Naime, naredbama, kao jedna od privremenih mjera propisana je i zabrana okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, što se u slučaju održavanja izbora ne bi moglo izbjeći. Dijeleći odgovornost s drugim državnim organima za poštovanje propisanog režima kretanja građana u cilju zaštite njihovog zdravlja, pažljivo ću pratiti razvoj događaja i odrediti novi datum održavanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat. U skladu sa navedenim, izbori za odbornike u Skupštini opštine Tivat biće održani u roku od 90 dana od dana kada odlukama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija bude potvrđeno da je prestala opasnost od unošenja i širenja zarazne bolesti u Crnu Goru, a zbog kojih su mjere i uvedene”, zaključeno je u obrazloženju Đukanovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve