Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Odbranićemo građanski karakter naše države i slaviti još jednu veliku crnogorsku pobjedu

Odbranićemo građanski karakter naše države i slaviti još jednu veliku crnogorsku pobjedu, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović prilikom posjete MO Stara Varoš, u sklopu predizborne kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore.

Odbranićemo građanski karakter naše države i slaviti još jednu veliku crnogorsku pobjedu, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović prilikom posjete MO Stara Varoš, u sklopu predizborne kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore.

“Prva vrijednost koju branimo na ovim izborima jeste država čiju smo nezavisnost obnovili 2006. I da smo manje ponosni na to, i da smo manje zadovoljni time što smo uradili – a uradili smo dosta jer smo između ostalog Crnu Goru uveli u NATO i postali zemlja lider u evropskoj integraciji-morali bi se odnositi sa punim poštovanjem prema tome..Jer to je naša država, jedini naš dom, i svaki odgovoran čovjek ima obavezu da štiti svoj dom. Imamo dakle obavezu da odbranimo nezavisnu državu Crnu Goru kao najvažniju tekovinu koju smo stvorili. Vjerujem da je svako od nas ponosan na doprinos koji smo dali obnovi državnog doma i da je to nešto što je na vrhu dostignuća ove generacije”, kazao je Đukanović.

Drugo što branimo na ovim izborima, kako je naglasio, je pravo da obezbijedimo doprinos većoj stabilnosti, razvoju i daljoj emancipaciji regiona u kojem živimo.

“Vrlo često kada govorimo o domaćim političkim temama zaboravimo na važnu ulogu koju Crna Gora ima u vrlo specifičnom regionu. Zapadni Balkan je tokom čitave istorije imao ozbiljne turbulencije koje su ovdje ograničavale stabilnost i ugrožavale živote ljudi. Uz geostrateški položaj i zaostajanja u razvoju, to je porađalo neku vrstu netolerancije, uskogrudosti i potenciranja razlika među ljudima koji žive u ovom regionu. Vrlo često smo zahvaljujući tom zaostajanju različitosti razumijevali kao naš hendikep. Umjesto da ih shvatimo kao novu, dodatnu vrijednost kvalitetu života na ovom prostoru. Danas, kada pogledamo, Crna Gora u regionu u mnogo čemu ozbiljno prednjači”, jasan je Đukanović.

Treće što branimo na ovim izborima, dodaje, jeste pravo da nastavimo da intezivno razvijamo Crnu Goru.

“Demokratska partija socijalista neće dozvoliti da se uništi to veliko djelo. Sve ovo smo mi stvorili, ovo mi moramo i da odbranimo. Da bi smo pomogli da Crna Gora napokon postane dio savremene evropske civilizacije, da se vrati svojoj evropskoj kući”, rekao je Đukanović.

Na sastanku su učestvovali član Predsjedništva i gradonačelnik Ivan Vuković, predsjednik i sekretar Odbora Glavnog grada Časlav Vešović i Nermin Abdić i kandidat za poslanika Suad Šabanović.

Đukanović je poslije njihovih izlaganja iskazao zadovoljstvo zbog prisustva skupu i rekao kako možemo biti ponosni na to što je Crna Gora u proteklim decenijama jedina na prostoru ex-yu uspjela da sačuva mir i učvrsti međuetnički i međuvjerski sklad.

“Iako smo vjerovali da su ideje etničke homogenizacije prevaziđene, danas svjedočimo da se one ponovo rađaju u regionu, što upućuje na dodatan oprez i potrebu da čuvamo temelj savremene Crne Gore – građanski karakter naše države”, naglašava Đukanović.

On je podsjetio da je Crna Gora tokom devedesetih obnovila ekonomsko dostojanstvo, odbila da bude dotirana i uspostavila stabilnost svog ekonomskog sistema.

“Zbog toga smo sigurni da i danas, kada su ozbiljni ekonomski izazovi pred nama, Demokratska partija socijalista ima kapacitet da vodi državu i očuva stabilnost. Mi to možemo, i znamo da uradimo. Uvjeren da ćemo na predstojećim izborima slaviti još jednu veliku crnogorsku pobjedu”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve