Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đukanović o projektu Možura: Država je u potpunosti čista, u CG nema ni jednog krivca

Opozicija, dio NVO sektora i dio medija, kako kaže Đukanović, pokušavaju da oštete autoritet predsjednika države, ne štedeći  pri tome ni državu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je u projektu Možura sve besprekorno čisto odrađeno, da je država Crna Gora u potpunosti čista.

foto predsjednik.me

Kazao je i da u ovom poslu država ništa nije izgubila, čak je na dobitku, jer je ovo, kako je kazao vrijedna investicija.

“Sve ostalo što se konstruiše na tu priču je plod, rekao bih, najpoganije mašte, koja se nažalost nastanila u dijelu crnogorske javnosti, gdje se pokušavaju neke sumnje sa Mlate povezati sa Crnom Gorom, a sve kako bi naudili vlasti”, istakao je Đukanović i dodao:

“U jednom dijelu tog perioda bio sam predsjednik Vlade i nijesam našao zashodno da reagujem. Sve je u tom procesu urađeno besprekorno zakonito,” poručio je Đukanović, uz napomenu da je Ministarstvo ekonomije saopštilo činjenice koje su relevantne.

Ni jedan pojedinac iz države Crne Gore ni tada ni danas ne može snositi nikakvu odgovornost , poručio je Đukanović.

Država Crna Gora, kako je kazao, ne zna ništa o tome i ne može imati nikakve veze sa tim.

“Naš jedini parner u toj priči je bila njihova državna kompanija. Šta su oni radili, da li su nešto radili i da li ima ikakvog smisla sve to treba da odgonetnu njihovi državni organi, njihovi istraživački novinari. Mi smo zainteresovani da kao odgovoran partner da damo sva moguća saznanja”, kazao je Đukanović i dodao:

“Ali ne možemo da damo ono što nemamo, što ne znamo i što se dešavalo potpuno mimo nas”.

Opozicija, dio NVO sektora i dio medija, kako kaže Đukanović, pokušavaju da oštete autoritet predsjednika države, ne štedeći  pri tome ni državu.

I to, kako je kazao, rade udruženo, uvijek sa jednim rezonom- valjda će ovo biti dovoljno da oštetimo autoritet vlasti i autoritet predsjednika države, i da onda uz takvu destrukciju dođu do cilja, istakao je Đukanović tokom posjete Cetinju.

“Vjerujem da takve priče više nikog ne iznenađuje, to se već odomaćilo, vrijeme je predizborne kampanje, to je već postalo dio tradicije našeg političkog života u Crnoj Gori, naši politički konkurenti svjesni svojih deficitarnih snaga, da ostvare svoj cilj pokušavaju da proizvodnjom afera naude DPS-u a onda i meni,” zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve